jardenberg kommenterar – 8 Oct, 2010 #jjk

Oj, det blev lite för långt idag igen. Rulla bakåt på min sida med Shared Items för att läsa de fyra som inte kom med idag (eller gå till Google Profile för att följa det mesta jag skjuter ur mig, och inte bara mina kommentarer). Det finns ett par godsaker där ;)

 1. YouTube – thenobelprize’s Channel
 2. – Klockan 10.00 idag ses vi här, eller hur?

  I övrigt är det sjukdag idag. Jag behöver få ordning på muskelinflammationer och tokförkylning. Det blir bra det. Sedan är det bara en sak som gäller igen, rock on! Eller hur?

 3. HOW TO: Nail Your Elevator Pitch
 4. – Psst, du behöver en personlig hisspresentation också. Jag filar kontant på min. Ska vi dela med oss i kommentarsfältet? Eller länktipsa.

 5. How Flipboard Was Created & its Plans Beyond iPad
 6. – Mycket, MYCKET intressant om tankarna bakom Flipboard. Jag jobbar kontinuerligt på att göra @jocke bättre som kanal för Flipboard så om du kör padda, kan du inte stoppa in mig som en källa och berätta hur du tycker det fungerar. Det är en lärande process. Tack!

 7. Håller Google på att Tappa Minnet..?
 8. – Det här är en viktig diskussion, läs också på hos Judith http://www.judithwolst.se/om-google-och-dopade-sokresultat/

  Jag tycker förvisso att det är kass, men tror inte vi ska överskatta farorna. Är det kass på riktigt kommer google märka det och ändra. Är det bara vi som tycker det är kass så får vi tugga i oss det. Trust the force, och jobba på som vanligt. Do good shit.

 9. Bread and Circuses: The State of Web App Startups «
 10. – Om bröd och skådespel. Mycket tänkvärt. Jag behöver inte klura så länge för egen del. Utan att låta pompös, jag lägger väldigt mycket av min energi på sådant som, enligt min övertygelse, är för det stora goda. Hur ser det ut för dig?

 11. Foursquare outage post mortem – mongodb-user | Google Groups
 12. – Om foursquares långa nertid för ett par dagar sedan. Key take away: monitorera systemen. När du närmar dig kapacitetsgränsen så måste larmen gå i tid. Inte bara i tid för en enkel fix, utan också i tid för att faktiskt hinna klia sig i skägget och hantera problem som kan uppstå när du försöker öka kapaciteten på det planerade sättet.

 13. Schneier on Security: Stuxnet
 14. – Uppdaterad text om Stuxnet. Det här kommer att bli en bok, och sannolikt en film – mark my words…

  Om en timme eller två ligger det tre filmer på mitt vimeo-konto som Per Hellqvist spelat in, som presenterar och debatterar Stuxnet. Kolla in det http://vimeo.com/jardenberg/videos

 15. Bit.ly Raises $10 Million Series B, Still Growing Like Crazy
 16. – Som jag skrev häromdagen – fascinerande att se investeringar i något så löjligt riskfyllt som ett företag som bygger hela sin existens på att Libyen fortsätter vara på gott humör (något man redan visat är tveksamt…) – och som fallback litar på ett litet örike med 82000 innevånare vars toppdomän .mp hanteras av ett enskilt företag. Helt crazy.

  Jag använder fortfarande bit.ly privat, för jag tycker det är en lysande tjänst och jag kan ta smällen utan för mycket smärta om en del länkar slutar fungera för mig. Men jag kan inte begripa hur man vågar investera i dem…

 17. Spotify crashes into Apple on way to U.S. | Media Maverick – CNET News
 18. – ”These are some swinging Swedes, the guys at Spotify.”

 19. Man Who Somehow Failed To Delete Facebook Account Complains About New Feature
 20. – Ja, jag kan kanske tycka att en rant mot Jason Calacanis pga det här http://calacanis.com/2010/10/07/email-i-sent-to-zuckerberg-sheryl-over-force-join-groups-on-facebook/ kanske inte var helt nyhetsvärdigt. Nästan så att jag för ett ögonblick fick lite sympati för JC igen. Men så ser jag hans svar, och inser att han är verkligen en tomte. http://calacanis.com/2010/10/08/response-for-parislemon-on-why-i-still-have-a-facebook-account/

  Fantastiskt vad trångt det verkar vara i den där sandlådan…

 21. Zoom for audio enables you to hear a single conversation in huge crowd
 22. – Grymt läcker teknik. Och det är inte svårt att de den komma till praktisk nytta från första stund.

 23. the nytpicker: It’s True: Spaghetti Tacos “Expert,” Prof. Robert Thompson, Has Now Been Interviewed By 78 Different NYT Reporters.
 24. – Så helt underbart. De har räknat.

 25. Nyhetstorken gör en pudel
 26. – Betyder det här slutet för chockgyttjan och supergyttjan?

 27. Nobelpriset i litteratur 2010
 28. – Klart att jag måste länka till något om litteraturpristagaren. Det får nog bli Lotten, hon vinner länkpriset. Så att säga.

 29. Control over your Autocompletions
 30. – Jävlar, jag måste väcka liv i mina gamla custom-search-projekt. Det finns något här. http://mediesok.se/ || http://skanesok.se/ – men det behöver filas till rejält, uppdateras och snyggas till. Ett par nätter så är det up to par, och borde faktiskt vara värdefulla.

 31. Stora generationsskillnader i användningen av sociala och traditionella medier online « internetstatistik.se
 32. – Den här grafen som redan från början är intressant blir ännu intressantare om man tar med förhållandet i beräkningen. Alltså förhållande inom en åldersgrupp när det gäller nyttjandet av de olika medierna.

  Sedan blir jag väldigt nyfiken på hur mycket aftonbladet.se står för i gruppen 15-24. Någon som vet?

 33. Jag är på löpet i dag
 34. – Gamla bubblan är på löpet.

 35. Fest för Fokus och Filter
 36. – Det här gör mig glad. Fokus och Filter är två ljus i mörkret. Rock on, vänner.

 37. Sad Keanu – ett nedslag i upphovsrättsdjungeln
 38. – Sad Keanu har återkommit ofta här i mina kommentarer, men jag hade missat hotbreven. Jag trodde man var cool med memet, det är ju svinkul.

 39. When people are willing to pay for “almost nothing”: The economic and emotional logic of web paywalls » Nieman Journalism Lab
 40. – Jag går gärna ett steg längre och upprepar mitt mantra: ”bara för att du kan ta betalt är det inte självklart att du ska göra det”.

1 thought on “jardenberg kommenterar – 8 Oct, 2010 #jjk”

 1. Jag säger som Vargas Llosa: jag är mycket hedrad över länkpriset och den där Stieg Larsson var väl ingen vidare stilist. Så att säga.

  Reply

Leave a Reply