jardenberg kommenterar – 9 Dec, 2010 #jjk

 1. Just saying
 2. – Det här tycker jag är en alldeles utmärkt inledning på dagen. Ser inte Visa och Mastercard vad de gör? Tänk om de valt att stå upp mot osynliga påtryckningar och istället sagt: ”Nu tar vi tag i det här. Använd oss för att via nationella domstolsorder och gängse ordning hindra transaktioner till illegala organisationer”. Nationell indelning är viktigt. Även om internet är globalt så kan man styra ekonomiska transaktioner ganska väl. Det skulle alltså betyda att även om Wikileaks blir terrorstämplad i USA och betalväxlarna där hindrar inbetalningar så skulle det fortfarande vara möjligt för oss i sverige att stödja wikileaks – då den förhoppningsvis aldrig kommer att bli olaglig här. Visst, jag som individ kanske inte får inresevisum till USA om kortbolagen läcker att jag stöttat Wikileaks, men då har jag iaf ett personligt val att göra. Vi måste börja hitta balanspunkter och vägar framåt. Vi kommer inte lyckas skruva om den amerikanska betonghögerns mindset i närtid, så vi måste kapa hörn och hitta framkomliga vägar. Aviod the big #FAIL and go for the easy #WIN. Det här kan vara ett sätt.

  Anyway. Galet förkyld, helt igenkorkad. Men the show must go on och i eftermiddag tror jag sammanhanget kommer ge bra energi. Då spottar vi i nävarna (vilket otroligt äckligt uttryck egentligen) och sätter spaden i marken.

  Nu!

 3. WordPress › WordPress 3.0.3
 4. – Uppdatera. Säger bara det.

 5. Malmöföretag Wikileaks enda pengaförmedlare
 6. Flattr får press som bara går att drömma om. Väl värt, och vilken skön bild med @brokep i bakgrunden. Precis som i verkligheten ;) Fyran lyfte fram det hårt i Nyheterna i morse, liksom SR. Jag följer med spänning och Flattrar allt jag kan.

 7. Tidningsapparna – ett hån mot läsarna – Allt om Mac
 8. – Klart vassare och mer rättvisande än det lilla, och relativt konstiga, som jag kunde se av @vassaeggen i hans recension i dagens media. En del var inlåst så jag har bara läst den öppna delen. Olle, hur fick du ihop 4 av fem i betyg för DN och Sportbladet?

 9. Why Wikileaks Will Never Be Closed Or Blocked
 10. – ”Cables, Meet Distributed Torrents”

 11. CHART OF THE DAY: The Hottest Tech Stock No One Talked About This Year
 12. – Netflix – en bubbla?

 13. A family moment | Flickr – Photo Sharing!
 14. – @kalexanderson har fångat mig i action. Här pekar jag på grabbens pc och säger med stolthet att ”men nu har han en Mac, så ingen anledning till oro”. Typ;)

  Och här pekar jag på min andra värld ;) http://www.flickr.com/photos/kalexanderson/5244785506/

 15. Demokratisk plattform eller skampåle? – Tendens | Sveriges Radio
 16. – ”Jag vet inte om det är rimligt att tro att världen automatiskt skulle bli mer demokratisk bara för att alla människor får möjlighet att sprida så många bilder som möjligt genom ett tekniskt system” (och så jämför han med fotoalbumen för 20 år sedan…) Fantastiskt bisarrt resonemang. Anders Ekström gör det enkelt för sig genom att säga att tekniken i sig inte betyder något. Klart som fan att den gör!

  Men ett spännande reportage, jag gillar formatet. Jag gillar lyssnandet som form. Proof to point.

  Lite synd att inte få en länk eller en textsnutt på sajten, hade inte mina kamrater på twitter uppmärksammat mig på att inslaget var ute hade jag missat mina lätt stakatiska fyra minuter i inledningen.

 17. Mobila datatrafiken nästan fördubblad « internetstatistik.se
 18. – Det växer stadigt och fint. Varför blir då mobiloperatörerna förvånade, kunde de inte räkna ut att de behöver bygga ut? Se länken lite längre ner för sammanhanget.

 19. Kampen om WikiLeaks är kampen om vår demokrati | Sagor från livbåten
 20. – Marcus får dagens Wikileaks-länk. Långt och paketerat, en bra uppdatering om läget. Att vi är överens om problemen gör inte länken sämre.

 21. Hubcap: a Socially Aware GitHub Mac App – GitHub
 22. – Precis – bara för att det är nördigt behöver det inte vara fult. Dags för en snygg, native macklient för GitHub. Kan bli hur läckert som helst.

 23. Apple, Google Asked to Pay Up as Mobile Operators Face Data Flood – Bloomberg
 24. – Piff och Puff och Raff, tre europeiska mobiloperatörer är irriterade över att apple och google plockar fram tjänster som göra att kunderna vill använda deras nät. Det här är så jävla dumt så jag vet inte ens var jag ska börja. Alltså gör jag inte det. QED.

 25. What we’ve been up to lately. Lots. | Videoplaza
 26. – Videoplaza rekryterar. Och även utan min investering och lilla roll i bolaget skulle jag envist hävda att det här med all sannolikhet är den roligaste arbetsplatsen just nu. Gänget, visionen, day to day – det är bara så bra.

  Sök, eller skicka dit din favoritkandidat. Direktlänk: http://www.videoplaza.com/about/join-us/

 27. Ett digitalt bokbål | Motviktigt
 28. – ”Nu testas Obama, Reinfeldt, Ban Ki-moon, du och jag.”

1 thought on “jardenberg kommenterar – 9 Dec, 2010 #jjk”

Leave a Reply