1. Crazy volcano footage
 2. – Du kan klicka upp den här länken och se en helt galen video. Eller så kan du kolla in filmen jag bäddat in här nedan, den är också galen. Men på ett helt annat sätt.

  Anyway. Lördag. Fem punkter på todo-listan i helgen. Det ska nog gå bra. Och jag ska nog hinna med ett rejält firande av kära hustrun, som tagit ett stort och spännande steg, också. Jag älskar henne så!

 3. Facebook Groups – A Walkthrough of Group Email, Docs, Chat, and More
 4. – Not news. Men väl värt att puffa för ändå, eftersom sådant här inte alltid når ut som man skulle önska. Under en presentation igår med ett fyrtiotal deltagare som nästan undantag var facebookare var det ingen som hade koll på det här.

  Och det är synd, för nya grupperna är verkligen ett skifte. De är extremt smarta. Hugg in och testa du med.

  (BTW, har du ett tips på en sådan här bra walktrough på svenska tar jag gärna emot det)

 5. Some Awesome Free Tools To Make Infographics
 6. – Hallå där ute, läs på här och MATA mig med fler underbara infographics (och nej, jag tänkte inte använda den gamla svenska förkortningen. Den kommer i en nostalgi-post istället ;)

 7. Mercury News interview: Craig Silverstein, Google’s first employee – San Jose Mercury News
 8. – Lovely!
  Q: What were your contributions to that culture?
  A: The M&Ms.

 9. Gartner’s 2010 Hype Cycle Special Report Evaluates Maturity of 1,800 Technologies
 10. – Jag blir osäker nu, och hinner inte kolla. Men visst har jag kommenterat och länkat till den här kurvan innan? Anyway, den är tänkvärd, även om det inte är så svårt att se hur tiden redan hunnit springa ifrån den…

 11. Official Google Blog: Goodbye to an old friend: 1-800-GOOG-411
 12. – Knappast en chock, snarare udda att den faktiskt körde på så länge som den gjorde. Det är väl gott och väl två år sedan det blev uppenbart att den där prylen i fickan, den skulle vi komma att ha mer i handen än vid örat…

 13. Piraterna är det blågula internethoppet
 14. – Det är klart att det vore kul att önska in en svensk storsajt på listan, men då måste ju RvB börja titta på rätt sak. De som leder listan är utpräglade webbtjänster. Spotify – hur ofta är man på deras sajt, liksom… Äpplen och päron i en mix som blir lite för svår att svälja, till och med för en lördag.

 15. Superman’s social media nightmare.
 16. – ”Ironically, Lois Lane didn’t friend him.”

  Anyway, det här tangerar den vanligaste frågan idag. Mitt svar framöver ska vara: är du inte Clark Kent så har du lite att frukta…

 17. Twitter / Bengt Littorin: 100 anmälda till webinar m …
 18. – @havspappan har uppdaterat sitt konto så vi kan vara mer än 100. Vore kul att lägga till en nolla till, tror nästa gräns ligger runt 1000 deltagare ;)

  Jag är lite orolig för tekniken, har aldrig kört dimdim skarpt förr. När vi gjorde en testkörning så var fördröjningen i ljudet närmare 5 sekunder och då kommer jag bli dingding ;) Men det löser sig, det är ju mest jag som ska prata och gästerna chatta. Ser fram emot det, och håller tummarna för en bra och kul session.

  Innehållet handlar om två närbesläktade rörelser – Creative commons och thincasting. Ser du hur de hänger ihop?

 19. Vindsvåningar har blivit ett sätt att leva – DN.se
 20. – Snälla någon, kanske @bjornhedensjo, berätta vad som hände här. DN goes american psycho eller vad? Läste en gång, gapade som en fågelholk, läste en andra gång och skrattade så jag grät. På riktigt.
  Tipset kom från @annalindberg och @grammatiktant

 21. Var finns Leif Silbersky när man behöver honom?
 22. – Haha, smart av nyhetstorken. Solklart fall av koppleriverksamhet.

 23. Vad var det vi sa..?
 24. – Haha, visst är det något helt speciellt över en klassisk “vad var det vi sa?” ;)

 25. BODSTRÖMSAMHÄLLET: Expressen ljuger vidare
 26. – Läser om samtliga inlägg som Bodström skrivit efter valet och fascineras. Han låter ju som värsta rättshaveristen. I samlad form ger hans texter bilden av en snubbe som inte alls mår bra.

  Jag gissar att han kört alldeles för hårt alldeles för länge.

 27. Mårten Schultz svarar: Det handlar om värdekonflikter
 28. – Den här diskussionen är grymt viktig. Många som diskuterar upphovsrätt gör det utifrån en egen agenda, helt naturligt – men det skymmer också utsikten. Lika naturligt. Det är verkligen synd eftersom en principiell diskussion måste börja med principerna ;)

  Hur som helst, det är lite synd att mårten byter språk när han kliver in i tryckta debattforum. Jämför den här texten med de som finns på hans blogg. Jag vet vad jag föredrar…

 29. Succén som ingen pratar om……i Sverige
 30. – Den svenska tidningsbranschen har en lång historia av att försöka kopiera smarta koncept från pure players. Jag lämnar till läsaren att komma på ett enda lyckat exempel.

 31. Forget Grey and FB, Argentine agency Kamchatka moves agency site to Twitter
 32. – Kul som experiment för ett källarföretag kanske. Men etablerade byråer som håller på så här? Jag får fan ont i hjärnan.

 33. Everythings Amazing & Nobodys Happy
 34. – Tack lilla gumman för att ni påminner om det här klippet. Intelligent humor när det är som bäst. Tänker ofta på det här klippet när jag gnäller. Men det hjälper inte att tänka på det, tyvärr.

 35. Apple – Brand-o-meter.se
 36. – Äpplet har vunnit 86% av sina dueller och är taggat med ;) – det är väl bara att hålla med. Kul projekt det här, förresten…

 37. Laser + drop of water = microbial movie theatre
 38. – ”I felt just like that cat.” You can say that again. Det här måste ju testas.