jardenberg kommenterar (second edition) – 2009-09-17

 • 200 Sekunder – premiär för nytt tv-program i dag!
 • – Lite drygt 3 minuter. Ska bli spännande att se vad man hinner göra av det. Jag är väldigt nyfiken faktisk, och lite, lite störd över fokus på formatet. Det är ett känt grepp från 60 minutes i tv och alla gratismagasin som heter varianter på 20 minuter – men ändå. Jag är synisk cynisk nog att misstänka att det kanske är rent länkbetande man siktar på. 200 sekunder som kittlar, retar, skapar buzz och sedan svallvågorna på nätet. Det behöver inte vara fel, men som sagt, ska bli spännande att se hur det görs.

 • Lunchen och jag
 • – Fick inte Clay Shirky någon glass?

 • Sociala medier då och nu
 • – En bra sak med Internetworld är att de fortsätter hänga i, hänga kvar. För jag tror Miriam sätter fingret på något här. En hel del av det som kallas Sociala Medier har blivit så självklart för många av oss early adopters, så självklart att det blivit tråkigt. Vi har dragit vidare, mot nya mål. Vi gör sociala medier, vi snackar inte om det.  Vilket också skulle förklara att Webbdagarna passerade utan att jag ens märkte det. Så det är bra att IW finns kvar, och fortsätter göra nytta.

 • Free iPhone Keynote and PowerPoint templates help get you from thought to finish
 • – Ännu ett smart sätt att använda Keynote. Jag älskar prezi, men jag tror aldrig jag helt kommer bli helt fri från mitt keynote-beroende. Det är en ljuvlig app.

 • Huffington Post Shows Up In Boulder/Denver With Substance
 • – HuffPo sprider sig. Ska bli spännande att se vilken storlek HuffPo bär innan det börjar krackelera på traditionellt vis. När blir nya medier industriella medier?

 • Tidningstrender 09
 • – Visste ni att det finns en trendspanare på Interpress? Visste ni att han var så här insiktsfull? Det är säkert helt rätt analyser, jag har ingen aning – men känns det inte väldigt grunt?

 • Nu är jag med i Sveriges bloggteam på #Mindpark! « The Jennie – text och tankar, webb och kommunikation.
 • – Kul att se Jennies post när hon kliver in i teamet. Glada medskribenter gör mig glad. Och som Jennie skriver: det blir en makalös höst.

 • Google Acquires reCAPTCHA
 • – Fullständigt logiskt. Rent av schysst av google att köpa reCAPTCHA istället för att bygga själv. Att de vill använda funktionen för Book och News Archive är ju helt givet, och smart. Det påminner lite om utnyttjandet av Functional games – ska jag gissa att det blir nästa område för google att få in lite riktigt ”I” i sina ”AI-system”?

 • Ständigt 750 000 pedofiler på nätet | Utrikes | TT | Senaste nytt | Aftonbladet
 • – Och nu plockade TV4-nyheterna också upp den här storyn. Ett ökat engagemang i frågan är givetvis bra, men låt det för fan inte bli en intäkt för att vi ska betrakta brottslighet på nätet på något annat sätt än brottslighet utanför nätet. Här måste perspektivet hållas uppe.

 • How to Unlock the Amazing Secret of Unlimited Productivity
 • – Matt Cutts leverera det slutgiltiga effektivitets-tipset. Jag gillar hans lösning.

 • Jag vill bli en förebild för svenska kvinnor – Artikel av Anna Anka – Newsmill
 • – Jag skrattade så jag dog. Hon måste vara urtrollet. Alla trolls moder. Alfa-trollet. Helt fantastiskt. Och nätet eldar på. Och Mymlan hamnade mitt i skottlinjen

 • First handmade subpixel type family, ever | Typophile
 • – Inser att jag håller på att snöa in på subpixlar. Igår var det Youtubes favicon, idag är det ett typsnitt som bara är 3 pixlar högt. Och läsbart.

 • Hands-on: Haiku, the future of BeOS, is pure poetry – Ars Technica
 • – Ahh, vi oldtimers minns såklart BeOS. Men det här har jag missat. Ett gäng entusiaster har återskapat Be, i en Open Source-variant. ”Some companies die. Be’s beauty lives forever in immortal rhyme”. Vad ska man säga?

2 thoughts on “jardenberg kommenterar (second edition) – 2009-09-17”

Leave a Reply