Så kom då ännu en spik i kistan från Google. Nu stänger de ner Latitude, och det verkar dröja innan det kommer något nytt för iOS – om en ens någonsin. Överhuvudtaget har det blivit allt tydligare den senare tiden hur Google hårdsatsar på sin egen plattform, och det är ju inget konstigt med det.

Men det är inget stort problem för mig. Sedan 2008 har jag regelbundet kört med en iPhone i en ficka och en Android (eller annat OS) i den andra fickan. Även om jag ibland har ruttnat och frustrerad gett upp så har mina uppehåll aldrig varit mer än ett halvår. Just nu har jag en iPhone5 med iOS7 beta3 och en iPhone4S med iOS 6, för att vara säker på att något alltid fungerar. Nu har iOS7 blivit tillräckligt stabilt och jag byter ut min 4S mot en Android. Men vilken.

Jag behöver era tips. Vilken Android-lur ska jag skaffa mig? Vad är top of the line, just nu i july 2013. Måste gå att köpa över disk eller med leveranstid på max två dagar. Finns det någon ren Google-telefon som fungerar bra både på svenska marknaden och för min 180 resdagar över hela världen? 4G så klart, bra kamera, format ungefär som min iPhone. Så bra batteritid som möjligt. Hjälp mig, så lovar jag att återkomma med en recension (och jämförelse med iPhone5;) om ett par veckor.

Uppdatering: Det blev en HTC One. Känns som en gedigen pjäs. Två snabba reflektioner: Android-lägret har fortfarande mycket att lära om setup-processen och den inledande upplevelsen – och den inbyggda fjärrkontrollen (med IR-sändare, alltså) är grym. Några klick bara och den kan styra både min Samsung TV och Soundbar från Yamaha. Zero friction.

Bildcred: cc licensed ( BY NC SA ) flickr photo shared by Kristina Alexanderson