Någon timme har passerat sedan Apple lansering av nya iPhone 5S och 5C, och det är värst vad det klagas. Domedagsprofetiorna över Apple avlöser varandra. Nu är de tydligen slut, och undergången är nära. Jag tycker det är märkligt.

Mobilbranschen håller på att mogna. Iphone är inne på sitt sjätte år, och utvecklingen har gått i en rasande takt. Jag tror tiden är mogen att dra en parallell till bilbranschen och deras tradition av ”facelift”.

An automotive facelift (also known as mid-generational refresh, or minor model update) comprises changes to a car’s styling during its production run — including, to highly variable degree, new sheetmetal, interior design elements or mechanical changes — allowing a carmaker to freshen a model without complete redesign.

Skrev så här i en kommentar på Facebook: ”Aktiekursen är rimligare nu än när den låg på $700 imho. Nästa nya segment kan säkert pressa upp dem igen, men ingen telefon i världen borde kunna göra det. Så. För iPhone är det nu inkrementella förändringar som gäller. Apple är BMW.”

För övrigt tycker jag verkligen inte att det var en dålig facelift. Heja Apple!

Bildcred: cc licensed ( BY ND ) flickr photo by Helga Weber