Kort om: Google goes turn by turn

Jag var ju inne på det redan i natt, och nu kommer facit.

gps-stock

It’s Not a Good Day to Be a GPS Manufacturer
Google’s free GPS feature on Android 2.0 is great news! Unless you’re the fine folks at Garmin and TomTom, in which case, oh shit. [Engadget]

via It’s Not a Good Day to Be a GPS Manufacturer – Google Maps – Gizmodo.

Det kommer snart en liten videokommentar från golvet på #24hbc (tipstack till Gunnar Lindberg Årneby som högg mig i språnget), men helt kort: Var fan ska de dedikerade navigatortillverkarna nu ta vägen? Och som jag skrev i natt, är Google good or evil? Det måste beror på vilket perspektiv man har…

– Tomtom och de andra navigatortillverkarna gör nog inte vågen nu, precis. Det här måste vara deras värsta mardröm. Och igen hör vi diskussionen: good or evil. Sett ur ett konsumentperspektiv är det ju så klart good.

 

7 thoughts on “Kort om: Google goes turn by turn”

 1. Ett stort kliv för Android som OS och the Droid blev ju med ens en mer intressant telefon..

  Reply
 2. Ja riktigt intressant att se. Jag har länge snackat om och förstår inte varför inte Hitta eller Eniro gör en deal med TomTom, Wayfinder, Garmin och allt de heter för att ha möjligheten att sälja utrymmet i GPSn. Med den gratiskonkurrens som dessa spelare nu får så lär de vara tvungen att börja kolla på nya intäktsmodeller och då ligger ju en annonsmodell närmast till hands….

  Reply
 3. “Sett ur ett konsumentperspektiv är det ju så klart good.”
  Är tveksam till detta påstående då vi inte vet vad som händer om Google får monopolställning efter att ev ha konkurrerat ut de andra på marknaden så småningom; -kanske priserna för konsumenten då plötsligt rasar i höjden?!

  Reply

Leave a Reply