Jag trodde inte att skillnaden skulle vara så här stor. Men först, ber om ursäkt för att det är material som bara är kul för de närmst sörjande. Men det blev ett intressant experiment, eftersom kvalitet på materialet var HD, långt, och stundtals svårkomprimerat (filmat med skakig Flip Mino HD).

Originalfilmen, exporterad från iMovie i HD blev på ca 1,6GB. Elgatos turbo.264 HD pratar för närvarande inte med iMovie ’09, så den fick ett varv efteråt istället. Filmen krympte till 665MB utan synlig skillnad, och konverteringen tuffade på med drygt 60fps. I HD alltså. Mycket imponerande.

Därefter var det dags för distribution, och det är nu jag blev mest överaskad. Kvaliteten på Vimeo är enormt mycket bättre. Det borde straffa Blip real soon om de inte skärper sig. Klicka upp filmerna i fullskärm och se själv.

Blip.tv

Blip vinner massor på sin hanterbarhet, tex är det gult värt med ftp-upload. Men konverteringen tar sjuk tid, trots ett prokonto. Men det största felet är att kvaliteten blir så mycket sämre än Vimeo.

Vimeo

Hetast just nu, och det är en snygg tjänst. Konverteringen går hyfsat snabbt, men tar ändå för lång tid. Skulle jag använda den fullt ut skulle jag också lida av att det finns en hel del begränsningar trots köpekonto. Det skulle snabbt blir dyrt om man vill tillåta embeddning av HD i stor skala. Men bäst är kvaiteten. Verkligen krispig och fin. Mums.

Youtube
Klarade inte av det – filmen var för lång. Trots att jag med fick ner vikten till bara 665MB så fastnade den i 10-minutersgränsen. Bu!