RT: tre smartskallar till förfogande

I förra veckans post om läget i mindpark lovade jag att vi skulle posta profilerna för Erik, Danne och Peter. Vassegoa, här är deras utökade hisspresentationer. Se till att retweeta, rejaika, reblogga till max, så att alla som förtjänar det får chansen att hugga på de här tre smartskallarna.

Erik Forsberg – Dom kallar mig nörd ;)

Stats is everything. Sedan 1995 har jag arbetat med analys i mediebranschen. Min erfarenhet har jag byggt genom arbete som analytiker på bland annat mediebyrå och morgontidning. Jag älskar att grotta ner mig i siffror, undersökningar och statistik. Och att sen få presentera det man kommer fram till i tal, skrift eller bild är alltid lika roligt. Jag tror att det bor en liten lärare i mig.

Tiden på Mindpark har dessutom adderat massor av erfarenhet och kunskap kring internet, nya medier och open source som arbetsredskap. Inspirerande möten, bra läsning, roliga konferenser, härliga kollegor och nyttiga utbildningar har gett mig en grym koll på nya medier. Jag försöker att sammanfatta en del av detta genom mina dagliga bloggposter på jardenberg.se.

Det som gör mig unik är kombinationen av teori och praktik. Det räcker inte med att veta hur trenderna ser ut, hur många som använder olika tjänster eller hur medievanorna förändras. Man måste leva som man lär. Prova. Utvärdera. Bygga. Experimentera.

Även utanför Mindpark lever jag med webben och ny kul teknik. Jag älskar att mecka med nya lösningar. Gärna kombinerat med mina andra intresseområden: segling, foto, musikinspelning och video. Jag bloggar sedan många år på hepp.se och fullkomligt älskar WordPress. Ja, kalla mig gärna nörd…

Intresserad? Läs mer på: LinkedIn och hepp.se

Daniel Nüüd – What´s in It for you?

Jag tror så här. Du får igen vad du ger. Är du öppen, social, positiv och givmild mot andra men också på ett sätt som gör att du inte förväntar dig för mycket av livet, då kommer det till dig, naturligt och avslappnat. Man hittar lättast vägen genom att våga blunda, eller i alla fall kisa medan man släppa tyglarna. Ett Camebridgecertifikat i avancerad engelska, en butikschefstjänst en kandidatexamen, utlandsstudier i Australien, en KY-examen inom marknadsföring och en anställning som projektledare på Mindpark är vad jag har hunnit hitta och uppleva, allt i sinom tid.

What´s in It for you? Du anställer en arbetsam, målmedveten och lojal ung man. På grund av min tidiga anställning som butikschef vid 21/22-års ålder utvecklade jag tidigt en känsla för vad lojalitet och ansvar faktiskt innebär. Det har varit en stor styrka under resten av min “karriär”, vare sig jag studerat eller jobbat. Dessutom är jag insiktsfull och har en förmåga att vända, vrida och analysera på saker och ting. Resultatet blir ofta kreativa tankar och idéer. Med den förmågan kommer ofta ett visst mått av tankspriddhet och det måste jag ju faktiskt erkänna att jag är.

Min anställning på Mindpark har gett mig en stark insikt i nätets möjligheter och begränsningar, trender och utveckling. Efter alla presentationer och utbildningar jag har hållit för Mindparks räkning vet jag också att jag faktiskt har något att leverera på ämnet Web 2.0 och webbtrender. Men jag är väldigt nyfiken av mig och känner egentligen inte att något ämne är för stort eller för smalt för att sätta tänderna i.

Här hittar ni min profil på LinkedIn

Peter Rosdahl – Snart helt fri från studier

Mitt emellan webben, affären och användaren. Har sedan tidigare studerat och jobbat med marknadsföring och försäljning men har sedan snart tre år tillbaka studerat till informationsarkitekt och blir klar till sommaren. Genom att fortfarande ha det starka intresset från mina tidigare studier och erfarenheter så får jag nu kombinera det med webb som har ett starkt fokus på användaren vilket är precis vad jag vill.

Att få använda mina kunskaper praktiskt och sätta dem på prov är något jag fått göra på Mindpark till skillnad från högskolan. Det är det som fått mig att verkligen tro på mig själv och se den styrka jag har i att vara mitt emellan webbtekniken, affären och användaren. Att följa trender och nyheter i branschen är något jag gör slaviskt för att hålla mig så uppdaterad som möjligt varje dag. Mötet med nya ansikten, lära mig mycket om nya medievanor och att verkligen få göra det jag brinner för har givit mig väldigt mycket via Mindpark. Till och med inspirationen att göra små projekt vid sidan om både studierna och jobbet. Exempel på dessa är bl a Svpt.nu och Bubbl.at och fler är på gång.

Det jag vill hålla på med innefattar ny webbteknik, öppna standarder, sociala medier, affärsutveckling samt strategi och både mindre och större projekt är intressant för mig direkt efter studierna slutar nu i juni.

Jag lever på webben sedan ganska många år tillbaka och har sedan ett litet tag tillbaka även börjat blogga på rosdahl.me där jag skriver mest skriver ner mina tankar kring olika saker. Annars är det nog enklast att följa mig på Twitter. Självklart går det också bra att maila [email protected] eller ringa på 0708 23 57 87.

Leave a Reply