Idag är Sandra, Daniel och jagCitygate Forum i sthlm. Vi ska försöka rapportera härifrån, men tills dess… Här är en livefeed, as it happens sände jag live under förmiddagen. Tack till Bambuser-crew för en underbar tjänst. Diskussionen sker i en allmän Jaiku backchannel här.


Första passet, tisdag förmiddag (och nu är det alltså inte live utan ett klipp från arkivet)

Många har frågat om tekniken, här är en kort intro. Bambuser förknippas oftast med sändning från mobilen. Under bra förutsättningar kan det bli helt ok, men bättre ändå blir det med en webcam. Ofta sänder jag från min inbyggda iSight, men i det här fallet ville jag kunna rikta kameran mot scenen och skriva samtidigt. Så det fick bli en Logitech 9000. Till klippet ovan använde jag den för både ljud och bild, men för ännu bättre ljud använder jag istället en Zoom H2. Datorn är en Macbook Air, men det funkar med en sunk-pc också.

Alltså: jag kopplade in kameran i datorn, gick till webcam-länken, skrev in en titel och att klippet skulle arkiveras, klickade på den röda sändningsknappen, klistrade in embed-koden här på bloggen. Tid för detta? ca en minut.

Och för att jag inte ska verka enögd – det finns alternativ. Jag flirtar en del med qik.com som gör samma sak som Bambuser, men som dessutom hänger ihop med mogulus.com. Det senare är en komplett produktionsmiljö i din webbläsare. Du kan mixa in ett flertal kameror, jobba med storyboards, grafik, pratar, voice-over. Hela kitet. Det är nästa steg…