Magine First Edition – nu blir det åka av

(kolla sist i texten, jag delar ut invites på måndag)

Jag har haft förmånen att få köra Magine ganska länge nu, och tjänsten har varit en trogen vän i min padda och iPhone sedan mitt första test. Med tiden har det blivit tydligt att Deeped har rätt, det är en evolution av TV, snarare än en revolution. Men det är skönt, det gör övergången för oss old people lite lättare. Och kanske, kanske är det en del av problemet. Mer om det en annan dag, för nu ska vi fira.

På måndag lanserar Magine sin ”First Edition”. Det har inte passerat techvärlden obemärkt, och både TechCrunch och PandoDaily skriver vällustigt om den nya versionen. Man får nästan lite Spotify-vibbar inför surmulenheten i att tjänsten bara fungerar i Sverige.

Jag har fått förmånen att prata lite med Magines Mattias Hjelmstedt som är medgrundare och COO samt Petronella Turesson som är kommunkationsansvarig och Mahesh Kumar,affärsutvecklare – om den nya versionen, och vägen framåt. Klicka igång filmen och se när Mattias demonstrerar de nya funktionerna.

Skulle gärna pratat längre men jag var tvungen att rusa, så det blev lite avhugget på slutet. Det kommer en uppföljning, storyn om Magine är långt från färdigskriven.

Och här är några slides med skärmdumpar. Gränssnittet syntes inte riktigt så väl i demon, även om jag tyckte Mattias gjorde ett berömvärt jobb i kampen mot demodemonen. Fråga i en kommentar om jag missat något.

Uppdatering: På måndag kommer jag att dela ut invites som gör att du kan gå före i kön. Lämna en kommentar redan idag där du berättar om vad du tycker Magine ska sikta på i nästa version. Sociala funktioner, längre arkiv, interaktivitet, eller något helt annat. Själv undrar jag om jag inte skulle vilja komma åt Youtube inifrån Magine också… Jag delar ut så långt lagret räcker, men de kommer inte landa i din mailbox förrän på måndag (se till att du är inloggad på något sätt innan du kommenterar).

64 thoughts on “Magine First Edition – nu blir det åka av”

   • Precis, den är väldokumenterad vid det här laget och har inte ändrats mellan alfa och First Edition. Eftersom jag hade kort om tid valde jag att försöka fokusera på det som är nytt.

    Reply
    • Inser att tidsaspekten gör att du får välja, och det gör du ju bra. Och jag är kanske lite mer intresserad av affären än snittet.
     Men, med “gräva i modellen” menade jag inte att få prislistan (väldokumenterad…) utan snarare att prata kring möjligheterna att evolutionera också den klassiska kabelTV-paketeringen.
     “1 000 kanaler och inget att se” lever ju vidare tack vare paketeringar där paketen innehåller en rad smala kanaler och en eller två rejäla publikdragare. Jag tvingades alltid köpa massor av kanaler som jag aldrig tittade på eftersom kanalen jag vill ha ligger i just paket Superstor. Så, att utmana detta vore att erbjuda oss en flexibel plockmeny: 7 gratiskanaler, och 7 kr/månad per tillkommande kanal du önskar. Kanske med 2 kanaler på köpet om du köper 10… ja, du förstår ;-)

     Reply
  • jag fick info att det ska bli 99kr/månad för allt och det finns en gratisversion med 7 kanaler … låter bra! Det är verkligen en bra tjänst tycker jag!

   Reply
 1. Häftigt koncept! Ska bli intressant att läsa mer om deras affärsmodell, priser mm.

  Det här med livekommentering av samma TV-program har ju ingen annan riktigt lyckats med än, även om några har försökt. Det kanske kommer gå i den här appen. Det känns definitivt mest spännande, iaf.

  Reply
 2. För mig som inte gillar att anpassa mitt liv efter tevetablåerna och stationernas behov, har länge längtat efter en tid där tevetablåerna faktiskt rättar sig efter mig och mina behov. Så ja tack – jag önskar verkligen en invite så jag kan börja titta på teve igen. Fast på mina villkor :)

  Reply
 3. (Har inte haft möjlighet att se videon än)
  Mappa programmets sändningstid med vad som sägs under en hashtag under samma tidsintervall.
  Kunna lämna en kommentar publikt/till mina vänner i ett specifikt program vid en tidpunkt.

  Reply
 4. Håller med om YouTube samt att arkivet måste vara stort… (Inloggad på fel Twitter konto på förra inlägget. Disqus bör låta mig bekräfta innan på något sätt)

  Reply
 5. Skulle önska en STB till de här tjänsterna. Kör Netflix via PS3 nu och det är ju underbart smidigt. NBO gick bort p.g.a. avsaknad av STB. Tar gärna en invite om det finns över. :)

  Reply
 6. Är ju betatestare sedan en tid tillbaka. Gladdes verkligen när SVT trillade in. Ska bli intressant att se utvecklingen mot just sociala medier. I dag blir det ju mycket second screen om man ska twittra samtidigt som man ser ett tv-program. Kan ju verka småfuttigt, men det skulle vara häftigt att ha flödet i direkt anknytning till programmet.

  I övrigt ser jag gärna fram emot att man kan köra via exempelvis PS3. Som någon nedan skrev kör jag netflix den vägen. Otroligt smidigt.

  Youtube känns faktiskt som om jag personligen hellre håller separat. Ett helt annat slags flöde i min värld.

  Reply
 7. Gärna en invite hit tack :) Svårt att veta vad de ska satsa på i nästa version innan jag testat den nuvarande, men jag hoppas att de har fokus på att ha med så många kanaler som möjligt, det är det absolut viktigaste för att jag ska våga gå hela vägen och slopa vanlig tv. Allt annat får komma efter.

  Reply
 8. äntligen kanske TVs tidsformat är på väg att dö och fokus kan läggas än mer content, det här får gärna bli nästa spotify..invite pls.

  Reply
 9. Oj, spännande! Hade missat detta och skulle gärna ta emot en invite. En grej jag skulle uppskatta är en bevakningsfunktion. Det pratades lite om det i samband med discoveryfunktionen men jag tänker lite långsiktigare. För det krävs nån bra programdatabas där program dessutom identifieras rätt (eller ännu hellre, regissörer, producenter och skådespelare). Men det jag vill är att kunna bevaka/följa serier när jag inte vet om eller när de kommer sändas igen. Så att jag slipper missa säsongspremiärer eller tidsstyrda events.

  Reply
 10. Jag är notoriskt usel på att förutspå vad som blir succé och vad som kommer floppa, men jag har svårt att få grepp om Magine. Det känns hur jag än vänder på det som vilken VOD-tjänst som helst, men med ett mycket mer slumpmässigt utbud. Jag har haft det ett tag, men med Netflix på ikonen alldeles brevid blir det sällan att jag startar appen. Jag förmodar att det funkar bättre på tablåmänniskor och kanske är det ett bra alternativ till att betala för vanlig kabel-TV, men jag vet inte. Det känns lite sent.

  Mer: http://gillinger.se/magine-vs-netflix/

  Reply
 11. Första gången jag ser detta och det ser ju hur lovande ut! Finns det möjlighet att bygga favoriter av progran som man vill följa? och så önskar jag gärna en invite.

  Reply
 12. Jag vill ha möjlighet att få upp andra resultat i pågående matcher samtidigt som jag följer en match.
  Jag vil ha möjlighet att spola tillbaka för att se repriser samt kunna spela in repriser och sedan på ett enkelt sätt komma tillbaka till matchen.

  Reply
 13. Jocke, det ser ju ut att vara ert grymt gränssnitt och lättarbetat men funktionsmässigt undrar jag hur nytt det är. Har rätt länge kört TV via Telia över fiber och det är tillgängligt på alla devices. Finns kategorisering, sökfunktioner mm men som sagt lite mer svårnavigerat. Den sociala dimensionen är det som kan stå ut och kanske kan man snegla på tankarna Starling lanserade för ett par år sedan där det inte bara var en social funktion utan kombi med spel/tävlingsmoment. Tar gärna emot en invite för att se om mina förutfattade meningar besannas eller ej.

  Reply
 14. Jag är mkt intresserad och gör en copy/paste av min FB-kommantar :

  I
  min roll som producent av rörlig bild skulle jag väldigt gärna vilja
  “gå före i kön”. TV-tittaren i mig jublar av tanken på att få fortsätta
  vara fri från ett schema och kunna se på utbudet mer flexibelt.
  När väl Magine börjar ta betalt så ger jag med glädje ut mitt kontonr

  Reply
 15. Önskan om invite :)
  Skulle vilja mer kanaler discovery, kanal 5, då är jag nöjd plus möjlighet till en ATV app :)

  Reply
 16. Det var i och för sig ganska länge sedan jag helt slutade med att boka in mig själv framför en tv, en viss kanal, en viss tid på en särskild veckodag (förutom livesända sportevenemang som intresserar mig). Har i stort sett tillgodosett mitt “tv-behov” helt och hållet med SVT play… Detta kan däremot vara ett sätt att få mig tillbaka till “tv:n” – så ja, jag testar gärna! :)

  Reply
 17. Tar mycket gärna emot en invite.
  Eftersom det är Apple TV som gäller för min del skulle jag gärna se satsningar kring det (förstod att vissa begränsningar finns idag) till nästa version.

  Reply
 18. svårt att säga vad som önskas i nästa generation när man inte sett alla funktioner i denna ännu, men hoppas givetvis på att det finns en koppling till de betatllösningar som man har i dagsläget, viaplay,viasat mm, kanske läge att synka med boxen också :)

  Reply
 19. Härligt! Ser spännande ut! Med 3 barn så verkar detta klart intressant. Min 5 åring har försökt swipa på TVn de sista 2 åren så nu kanske det kan funka :)) Utöver det så vill man ju gärna se en full funktionalitet med apple TV. Tar gärna en invite, om möjligt

  Reply
 20. Att släppa kanalpaket eller nya tjänster billigare till de som faktiskt kan tänka sig en bindningstid på tex 12 eller 18 månader. Gör det detta på ett snyggt sätt så slipper de “HBO-fällan”.

  Reply
 21. Jag tycker Magine ska utveckla en “barnfunktion”. Min fyraårige son
  tittar mer än gärna på TV i paddan men surfar lätt iväg på för honom
  “fel” innehåll. En tydlig och bra funktion som filtrerar innehållet och
  presenterar det på ett pedagogiskt och intuitivt sätt hade varit toppen! Jocke, jag tar gärna en invite till Magine! ;^)

  Reply
 22. Låter som ett fint första steg – för visst bör Tv kunna funka interaktivt mycket bättre levererat över internet – istället för som en separat dum kanal i en tripleplay-affärsmodell.

  Reply
 23. jag tycker att magine skall satsa på fler kanaler (helst kanaler som är intressanta, men som ingen annan leverantör har).

  jag är även intresserad av att få en inbjudan…

  Reply
 24. Kul att se demo på iPad via Google Hangout. :) Och kul att se Geek Girlen Petronella! :) Jag testar gärna om det går att testa från USA med VPN…

  Reply
 25. Det vore intressant att få veta hur mycket Joakim får betalt av Magine för att hypa denna mediokra tjänst. 99kr/mån för några skitkanaler är ju ett skämt.

  Reply
 26. Har testat nu och är delad i mitt omdöme. Först så är kanalutbudet lite skralt för 99kr/mån. Inga viasat-kanaler och inga seemore, inga tyska, franska eller engelska kanaler. Sedan att begränsa sig till iPad som så få har och dessutom är på väg ut. Android har 80% av marknaden men ingen app!!! Dock så fungerade tjänsten klockrent under den tid jag testade. Testade dock inte att koppla paddan till TVn. Men det stoppar väl apple som med Telias play+. Lite meckande för att komma runt.
  Vad ni skulle kunna titta på till nästa version är lite fokus på vad som efterfrågas. Nu har ni ett grundutbud. Men det kommer inte att räcka i konkurrensen. Hur ska ni nischa er? Varför ska jag välja Magine när jag får fler kanaler till billigare pris från andra leverantörer. Vilket blir ert trumfkort?

  Reply

Leave a Reply