Med Hipstamatic i Göteborg

Jag kommer garanterat att tröttna. Men än så länge är jag hopplöst förälskad i Hipstamatic, en  app för Iphone. Av det mer magiska slaget. Den emulerar en gamla instamatic på alla sätt. Från den bisarrt dåliga sökaren, den knepiga inställningarna, till den långsamma blixten. Den emulerar till och med tiden det tar att framkalla filmen och slå fram kopior. Allting med den här galet långsamt, och alldeles, alldeles underbart. Här är några bilder från mitt senaste besök i Göteborg. Alla tagna med linsen John S och filmen heter Float. Klicka upp dem för fullformat.

Göteborg, Without A Doubt by jardenberg, on Flickr

Finally something beautiful by jardenberg, on Flickr

Kockums Lille Lillebror by jardenberg, on Flickr

Carnegie For Internal Use Only by jardenberg, on Flickr

View From My Window At Novotel Göteborg by jardenberg, on Flickr

Göteborg kompl by jardenberg, on Flickr

Café by jardenberg, on Flickr

Innebandybaby by jardenberg, on Flickr

Men en del saker, som tex Eriks himmelska sillabricka på Sjömagasinet, gör sig bäst utan några effekter…
Eriks sillabricka är himmelsk by jardenberg, on Flickr

För att se riktigt grymma exempel på vad Hipstamatic kan åstadkomma, kolla in den här sökningen på flickr eller SvD som åkte till Berlin med den. Förresten, Hipstamatic har en smart inapp-shop. Man köper fler gluggar, blixtar och filmtyper direkt i appen. Och som man shoppar…

8 thoughts on “Med Hipstamatic i Göteborg”

 1. Hipstamatic är guld!

  Vilken app använder du för att ladda upp bilder från din iPhone till Flickr? Jag använder inte Flickr, men jag börjar bli sugen. Fast bara om det är snorenkelt att ladda upp alla bilder från iPhone dit.

  Reply
 2. I fallet med hipstamatic gör jag det direkt innifrån appen. Den har share on Facebook och share on flickr som två snabbval.

  Så är det i de flesta kameraapps. Annars använder jag i huvudsak delningsfunktionen i Gallery (eller vad nu den inbyggda appen heter). Väldigt smidigt.

  Reply
 3. Aha. Egentligen skulle jag ju vilja ha en app som laddar upp alla bilder i kamerarullen till Flickr automatiskt, i bakgrunden, men det går ju förstås inte. Eller så gör det, jag kör ju jailbreakat. :)

  Finns visst nåt som heter Pushr, får kolla in det.

  Reply

Leave a Reply