Mobila tjänster fortsätter växa bland kidsen

Underhållning i mobilen fortsätter att växa bland 15-24-åringar i Europa*, enligt en undersökning från JupiterResearch. Ett exempel är musiklyssnande i mobilen som ökat kraftigt från 2005 till 2007; från 13 procent till 28 procent som säger att de gjort det under den senaste månaden. 2007 har nästan en fjärdedel kopplat sin telefon till datorn. Och drygt en femtedel har använt internet i mobilen. En ökning från 15 procent 2005, då frågan gällde en tremånadersperiod och inte som 2007 under senaste månaden.

Penetration of Mobile Entertainment Services in Europe Among young consumers

Tonåringarna (15-18 år) är betydligt mer aktiva än de unga vuxna (19-24 år). Bland annat är det hela 22 procent av de yngre som säger att de sänder mer än 20 SMS om dagen, mot 15 procent av 19-24-åringarna. En tredjedel av 15-18-åringarna säger att de spelat spel på mobilen sen senaste månaden mot en fjärdedel av 19-24-åringarna.

Use of and Willingness to Pay for Mobile Services Among

De yngre mobilanvändarna är intresserade och använder många mobila underhållningstjänster, men är inte lika pigga på att betala för dom. En fjärdedel i båda ålderssegmentetn uppger dock att de kan tänka sig acceptera annonser i utbyte mot gratistjänster.

*) Undersökningen genomfördes i Frankrike, Tyskland, Italien, Spanien, Sverige och Storbritannien.

4 thoughts on “Mobila tjänster fortsätter växa bland kidsen”

 1. Jag gillar ringsignals-stapeln, som stämmer. Jag vet faktiskt ingen som har köpt ringsignaler från t.ex. Jamba, och andra lurendrejeriföretag.

  Och att vi inte vill betala, det stämmer det också. Jag väntar fortfarande på gratisabbonemanget där man får lyssna/se reklam istället för en hög månadskostnad.

  Reply
 2. Jag gillar ringsignals-stapeln, som stämmer. Jag vet faktiskt ingen som har köpt ringsignaler från t.ex. Jamba, och andra lurendrejeriföretag.

  Och att vi inte vill betala, det stämmer det också. Jag väntar fortfarande på gratisabbonemanget där man får lyssna/se reklam istället för en hög månadskostnad.

  Reply
 3. @gustav: Minns att det fanns för fasta telefoner på nittiotalet. Ställde man upp ATS10 till 200 i modemet så kunde man ringa BBSerna helt gratis!

  Reply
 4. @gustav: Minns att det fanns för fasta telefoner på nittiotalet. Ställde man upp ATS10 till 200 i modemet så kunde man ringa BBSerna helt gratis!

  Reply

Leave a Reply