Sitter och väntar på min iPad och har läst massor med hyllningar, men minst lika många dissningar. Många fokuserar på allt den inte kan. Och det har vi ju hört förr, tex när det gäller iPhonens kamera. Det är alldeles för dålig. Men…

iPhone mest populära ”kameran” på Flickr

Grafen visar vilken kamera som är mest populär på Flickr, och den säger väl en hel del.

Givetvis är tvåan, Canon, en mycket bättre kamera. Men vi har inte en kamera för sakens egen skull, vi har den för att vi vill föreviga ögonblick. Och – i allt högre grad – dela med oss av dessa ögonblick. Uppenbarligen uppfyller ingen kamera det bättre än iPhone. Alltså är den en alldeles utmärkt kamera, ändå. Trots att specen säger annat.

Jag tror det är samma sak med paddan. Jag tror på den som ett alldeles utmärkt fönster mot Kevin Kellys ”one machine”. Jag tror att en bra Safari är allt jag behöver. Om en timme kan jag berätta mer om det.