Newsflash: Google desktop för mac

Äntligen, Google desktop för mac
Sitter i möte just nu så jag hinner bara småtesta. Fyller på här efterhand. Ladda gärna hem och berätta vad du tycker.

[update] indexering pågår, men redan nu känns det som vi kommer bli bra kompisar. Blixtsnabb, integrerad med spotlight, snygg – men framförallt: ett val i sökningen där det står
match: exakt | partial
Hur länge har vi saknat det?

Efter ca en timme är min disk indexerad. Med kortkommandot äpple + äpple, två gånger i följd alltså kommer den minimalistiska sökrutan fram. Snyggt och enkelt.

Inställningarna är också rejält nerskalade, och det är gott. Plus också för hur bra man tagit vara på det som är mac. Inställningarna ligger alltså som en prefPane och känns som om de hör hemma i systemet. Undantag från det som ska indexeras görs via spotlight och det är smart – även om det inte tillåter mig att helt avinstallera spotlight då. Men det kommer säkert en fix.

Spontant gillar jag den. Den vinner en poäng mot spotlight och quicksilver genom sin tajta integration med google. Är man som jag, en google/gmail-junkie så är det kanon att få allt samlat i ett sök. Men som alltid, det är tiden som får utvisa vad som faktiskt vinner matchen på sikt.

[update] Daring Fireball har skrivit väldigt bra om vad Google Desktop installerar var och ev varför. Bra läsning för den som är av det försiktiga slaget. För egen del inser jag att man kanske måste kapa lite hörn, och än så länge ligger Google Desktop kvar på min maskin och gör nytta.

technorati om google desktop for mac
Andra bloggar om: , , ,

4 thoughts on “Newsflash: Google desktop för mac”

Leave a Reply