smiley_no_smiley_sticker-p217663568088244854tdcj_210[in English] Att 140 tecken begränsar är ingen ursäkt, och inte heller duger det med klassikern ”digital kommunikation är ju så trubbig”. Jag inser att mitt bruk av smileys/emoticons har blivit ett missbruk – och jag behöver avvänjas.

Från och med måndag den 9/11 kl 00:00 och fram till söndag den 15/11 kl 23:59 ska jag försöka att helt undvika smileys. Jag får helt enkelt se till att uttrycka mig lite spänstigare istället. Skulle någon ändå missuppfatta och bli sur får jag väl flagga med #nosmiley och länka hit…

Men det kan behövas lite grupptryck och kontroll, som med vilken vit vecka som helst (du vill klicka på den länken). Så håll ett öga på mig. Om jag slarvar och du kommer på mig, så bjussar jag på en pilsner vid nästa tillfälle.

Hänger du på? Kommentera eller skriv en egen utfästelse och länka ihop. Det kan ju, om inte annat, bli ett kul experiment. Klart mer allmännyttigt än No Google Day i alla fall.

(Tre gånger under tillkomsten av den här korta texten var jag på väg att stoppa in en smiley. Det är helt uppenbart att jag behöver omprogrammeras.  Börjar skära ner redan nu)

Uppdatering: Sofia Mirjamsdotter plockar upp bollen big time både på Bloggvärldsbloggen och The real Mymlan. Ska bli kul att se om det blir en ovanligt tråkig vecka – eller en med mängder av missförstånd. Det kanske rent av blir en vecka fylld av strålande kort-prosa. Spännande hur som helst.

Uppdatering 2: en bit in på första dagen är det bra tryck på twitter med #nosmiley, den här posten ligger i vänsterkrysset på knuff.se, många har hakat på, debattens vågor går höga på sina håll och Mymlan har skrivit ner de första reaktionerna. Kul det här.

Really short explanation in English, should you have stumbled across the hashtag #nosmiley… This is a week long experiment to see if we can communicate in writing without using smileys/emoticons. It’s not a war against those symbols, I love them dearly, it just a way of challenging our language – and possibly revive it. And to help keep an eye on each other we’ve use the hashtag and write about our progress. That’s all there is to it. Enjoy!

Bildcred, topp: CC BY-NC-SA Darrell J. Rohl