Nu byter jag från Chromium till Google Chrome

Idag skriver DN om det kommande webbvalet som EU-kommissionen tvingat Microsoft till. För oss som sitter med Mac lär det passera obemärkt, men det betyder inte att du inte ska fundera över ditt val. Safari är en strålande browser, men jag tycker den känns för smal – jag saknar den uppsättning med tillägg som både Chrome och Firefox ståtar med.

Jag har skrivit om Chromium förr, och om ett smart script för att hålla sig uppdaterad. Men nu är dev-versionen av Google Chrome så pass lik Chromium att det är dags för ett byte. Med bookmark sync och extensions på plats i Chrome dev-channel finns det inte längre någon anledning att inte njuta av den automatiska uppdateringen i Chrome.

Är du sugen på att också göra bytet, knalla iväg till ”Early access release channels”. Eller klicka här för att ta hem Google Chrome Dev direkt (för mac).

Google Chrome
Chromium

9 thoughts on “Nu byter jag från Chromium till Google Chrome”

 1. Jag funderar också på bytet, å andra sidan förlorar jag inget på att vara kvar med Chromium och med tiden kommer det säkerligen funktionalitet då man vill vara först igen och sitter där och inte vill vänta tills det tagit sig till dev-channeln.

  Reply
 2. Jajamensan. De får hur mycket som helst så länge de har en tydlig privacy policy och så länge de använder informationen för att addera värde till mig. Vi lever i samma ekosystem, google och jag.

  Reply
 3. Jag sitter på Windows 7 och har åtskilliga gånger funderat över att byta från Firefox till Chrome. Vad får dig att _inte_ välja Firefox?

  Bara nyfiken, det lär underlätta mitt val liksom! :)

  Reply

Leave a Reply