Nu stoppar vi dåliga annonser i AdSense, ok?

I natt släpper jag på tjänsten bAdSense – sajten där vi kan hjälpas åt att sortera bort AdSense-annonser som Google egentligen borde sorterat bort.

Kör du en websajt med AdSense så har du förmodligen någon gång drabbats av riktigt, RIKTIGT dåliga annonser. I värsta fall kan dina besökare luras till dåliga affärer, i bästa fall kan de bara bli lite lagom upprörda över att se eländet. Många har publicerat filtreringslistor, men jag tänkte att det behövdes en plats för bara det här ändamålet. En som hålls levenade, och som fler kan vara delaktiga i. En som inte heller präglas av att man vill sortera bort konkurrenter utan som bara, så objektivt som möjligt, hjälper till att bli av med skräp.

Så, without further ado: studsa över till bAdSense.se, kolla in, kommentera och tyck till. Du har säkert en och annan ”bad ad” som du vill rapportera också.

7 thoughts on “Nu stoppar vi dåliga annonser i AdSense, ok?”

 1. Redan för någon vecka sen så la jag till en liten poll på http://www.jensplan.se så att besökare själva kan värdera annonsen. Hittills har jag bara fått in svaret “Den suger ju!”

  Och kollar man på annonserna är det sällan de är bra skrivna.

  Kanske är det dags att dessutom starta en sajt där man kan hjälpa andra skriva bra AdSense copy. Finns det fler än jag som är intresserade av att hjälpa annonsörerna? Tjäna någon slant men framförallt göra annonserna mer klickade?

  Hör av dig till mig och visa intresse i så fall.

  Reply
 2. Redan för någon vecka sen så la jag till en liten poll på http://www.jensplan.se så att besökare själva kan värdera annonsen. Hittills har jag bara fått in svaret “Den suger ju!”

  Och kollar man på annonserna är det sällan de är bra skrivna.

  Kanske är det dags att dessutom starta en sajt där man kan hjälpa andra skriva bra AdSense copy. Finns det fler än jag som är intresserade av att hjälpa annonsörerna? Tjäna någon slant men framförallt göra annonserna mer klickade?

  Hör av dig till mig och visa intresse i så fall.

  Reply
 3. 1. Magnifikt initiativ med bAd Sense – helt klart behövt i och med att vissa personer / organisationer / företag köper helt orelaterade matchningar :)

  2. Jag är gärna med och skriver till med AS-copy. Maila mig gärna :)

  Reply

Leave a Reply