Ökningen online motsvarar inte tappet i print

Allt färre människor i USA läser nyheter i pappersformat. Det visar siffror från Pew Research. Samtidigt växer andelen som läser tidningar online, speciellt bland yngre. Men tillväxten på webben motsvarar inte minskningen i pappret. Tidningarna i USA minskar alltså den totala räckvidden.

På frågan om vad man läste igår svarade totalt 39 procent att de hade läst en tidning (print eller webb). Det är en minskning från 2006 då mostavarande siffra var 43 prcent. Andelen som bara säger att de läser papper har minskat med 26 procent, från 34 procent 2006 till 25 procent 2008.

Andelen som enbart läser på webben har ökat med 80 procent sedan 2006, från 5 procent till 9 procent.

läsning tidningar usa

Bland de yngsta (födda 1977 eller senare) är andelen som läser enbart online nästan lika stor (11 procent) som de som bara läser print (13 procent). I denna åldersgrupp är det 3 procent som läser både print och online.

2 thoughts on “Ökningen online motsvarar inte tappet i print”

  1. Intressanta kommer längre ner i artikeln. Man konsumerar nyheter på ett annat sätt numera. Framförallt de yngre kommer till nyhetsighterna efter att följt länkar från andra källor.

    Reply
  2. Intressanta kommer längre ner i artikeln. Man konsumerar nyheter på ett annat sätt numera. Framförallt de yngre kommer till nyhetsighterna efter att följt länkar från andra källor.

    Reply

Leave a Reply