Jag har inte mycket till ömma tår, det lovar jag. Mina diskussioner med både med- och motståndare blir ofta intensiva, och jag älskar det. Jag tror att de som står upp och tar diskussionen med mig, tex Bosse Svensson och Anders Ahlberg, är beredda att intyga det.

Så är det också med kommentarer på nätet. Både här, på mindpark.se och i andra kanaler där jag ibland skriver så får jag ofta mothugg i kommentarerna. Det är alldeles lysande, det är i dialogen vi utvecklas. Jag har i alla år slagits för att läsarna bidrag på våra sajter är ett enormt viktigt inslag och att vi måste ha väldigt högt i tak. Jag har aldrig censurerat någon kommentar, och tänker inte göra det heller. Men ibland blir det alldeles fel, och nu måste jag göra en markering. Här är nämligen något väldigt osunt.

I morse (tisdag) postade jag en film från debatten på PK Södra. Avsikten är att jag ska göra ett inlägg i debatten på mindpark.se när jag får tid, men för nu lade jag upp den helt utan egna kommentarer. Under kvällen får jag då de här två kommentarerna, båda från signaturen ”söder” och länkade till http://journalisten.se/:

Litet slag under bältet där Joakim. Det må vara sin sak att du inte håller med Agneta L-H i hennes åsikter. Och då kan man argumentera. Men att göra henne löjeväckande rörande hennes vkt i ett flygplan är ett steg för mycket. Själv är du en man som så ärna vill likna Rikard Wolff samtidigt som din hästsvans försöker urskulda din skallighet. __Låt det vara och debattera på ett normalt sätt. __Glöm inte varför du fick sparken från HD och deras engagemang i Mindpark. Tycker du att Agneta har fel ta då till argument i stället för att håna henne. __

och tre minuter senare

Ditt hån av Agneta L-H är bara så typiskt för dig Joakim. Håll dig till fakta och låt dina privata åsikter vara sm de är. Ingen hånar inte dig för att du vill likna Richard och ingen hånar dig för att din hästsvans är en kompensation för att du håller på att bli skallig. Försök – trots motstånd – att hålla debatten någorlunda frisk och

Det här är inte så vackert. Förutom att de innehåller konkreta fel: jag har inte någonstans sagt ett ord om Agnethas vikt (inget vore mig mer främmande) och jag har inte fått sparken varken från HD eller Mindpark, så är det två riktigt trista kommentarer. Precis sådana som vi normalt sett brukar fundera på hur vi ska hantera på våra sajter.

I det ljuset är det intressant att fundera på var kommentarerna kommer från. IP-adressen är lätt att härleda till Helsingborg, likaså är internet-leverantören bekant från fakturor jag attesterat under min tid på HD. Men allt det där är indicier, och inget jag funderar en sekund på att gräva mer i. Däremot tror jag det är klart för alla att det är en journalist som skrivit det, någon annan skulle knappast uppbringa ett sådant engagemang på ett inlägg där jag inte ens skrivit någon personlig reflektion.

Så hur tänker då en journalist som borde vara van vid att brottas med de här frågorna när hon själv vräker ur sig ett så här osakligt personangrepp. Vilken trovärdighet har den personen skaffat sig?

Jag har mina aningar om vem som ligger bakom kommentarerna, och har jag rätt är den här journalisten dessutom en fackligt förtroendevald. Jag hoppas jag har fel, och det tror jag Agnetha Lindblom Hulthén också gör.

Oavsett vem den här personen är, så hoppas jag att du vaknar upp med en grym baksmälla imorgon och har det goda omdömet att framöver inte delta i diskussioner om kommentarer på nätet. Skämmes, ta mig fan!