På tre millisekunder blev jag en brottsling…

Den senaste övervakningsdumheten kräver en rejäl opinionsbildning. RedTie gör det så bra.

I min sökhistorik! Google – Web History

Min sökhistorik, kontaminerad

Ett enda klick och så var min sökhistorik förorenad, och jag stämplad som en potentiell terrorist, pedofil och djurmisshandlare. Och om du klickade på länken i första stycket till RedTies ”PEDO-FRIEND-ALIZE service” så gäller det sannolikt dig också.

Som de så talande uttrycker det:

”It only took 3 milliseconds to make YOU a pedophile (and a terorist, and a cook)!”

Tipstack till @isobelsverkstad

Uppdatering: vill du se effekten i din egen sökhistorik går du till www.google.com/history/ – och här kan du läsa mer om #smile29 i pressmeddelande hos Piratpartiet

Uppdatering 2: jag fick fråga om det här var tekniskt svårt. Nope, det är löjligt enkelt. Skriptet www.pedophilize.com/pedo.js gör ett enkelt JSON-anrop. I allt väsentligt är det en rad kod som behövs.

Uppdatering 3: Nikke tar det ett steg längre. Kul, modigt. Och från honom lånar jag en bra länklista.

Läs vad mer pålästa och mycket klokare människor än jag har sagt i frågan:

8 thoughts on “På tre millisekunder blev jag en brottsling…”

  1. Och om alla klickar på det där får antingen Obama trycka på knappen eller så har vi enkelt förstört möjligheterna för övervakning once and for all.

    Reply

Leave a Reply