Den senaste övervakningsdumheten kräver en rejäl opinionsbildning. RedTie gör det så bra.

I min sökhistorik! Google – Web History

Min sökhistorik, kontaminerad

Ett enda klick och så var min sökhistorik förorenad, och jag stämplad som en potentiell terrorist, pedofil och djurmisshandlare. Och om du klickade på länken i första stycket till RedTies ”PEDO-FRIEND-ALIZE service” så gäller det sannolikt dig också.

Som de så talande uttrycker det:

”It only took 3 milliseconds to make YOU a pedophile (and a terorist, and a cook)!”

Tipstack till @isobelsverkstad

Uppdatering: vill du se effekten i din egen sökhistorik går du till www.google.com/history/ – och här kan du läsa mer om #smile29 i pressmeddelande hos Piratpartiet

Uppdatering 2: jag fick fråga om det här var tekniskt svårt. Nope, det är löjligt enkelt. Skriptet www.pedophilize.com/pedo.js gör ett enkelt JSON-anrop. I allt väsentligt är det en rad kod som behövs.

Uppdatering 3: Nikke tar det ett steg längre. Kul, modigt. Och från honom lånar jag en bra länklista.

Läs vad mer pålästa och mycket klokare människor än jag har sagt i frågan: