jardenberg kommenterar – 18 Jun, 2010

 1. xkcd: Interdisciplinary
 2. – @peterrosdahl brukade berätta en del sådana här roliga historier från sin tid med studier på malmö högskola.

  Men nu bryr vi oss inte om sånt här, för nu är det fredag. Och idag står det bland annat ”sociala medier för revisorer” på agendan. Smaka på den ;)

 3. Den vikarierande vuvuzela-mannen
 4. – Fantastiskt roligt. Det är med sådana här klipp man vet att det är fredag. Här har du en direktlänk till rätt arkivlista: http://sverigesradio.se/sida/sandningsarkiv.aspx?programid=69&date=2010-06-17&sida=2

 5. Att tiga ihjäl problem gör inte att de försvinner
 6. – Ja, snälla. Låt oss skicka en tydlig signal till politikerna i september.

 7. What programming language is the most English-like? – Stack Overflow
 8. – Som gammal applescript-geek finner jag såklart den här tråden charmerande. Men det är jag förmodligen helt ensam om i hela världen…

 9. Pigdog Journal (Mr. Bad’s List) — Things to Say When You’re Losing a Technical Argument
 10. – Hahaha, jag vet med mig att jag missbrukar #1. Jag ska börja variera mig, den här kommer nog att bli en ny favorit: ”Um, hello? We’re using VON NEUMANN MACHINES HERE.”

 11. notepad.cc / jardenberg
 12. – Någon frågade utvecklaren:
  ”Jacob, what you consider to be the main use cases for notepad.cc?”
  Och han svarade:
  ”Writing stuff down.”

 13. Easier sharing in Google Docs
 14. – ”Today, I rarely work on documents in isolation.” Så sant som det är sagt. Jag bara önskar att jag kunde ändra default-läge så att alla min dokument startade i öppet läge, och att jag kunde lista dem på ett enkelt sätt.

 15. YouTube Explains Top Secret ‘News Experiment’ to Local Media, But Doesn’t Really – San Francisco News – The Snitch
 16. – Whats up med det här?

 17. Daring Fireball: ‘First to Do It’ vs. ‘First to Do It Right’
 18. – Klokt, och i bjärt kontrast till mantrat ”release early”. Men vi har väl för länge sedan insett att apple är inte ett typiskt företag. Det styrs inte av normala naturlagar. Som det heter, försök inte göra vad Apple gör om du inte heter Steve Jobs.
  Och finalen är kul: ”Android and iPhone fans will read the preceding paragraph very differently. Android fans will read it and say, “Exactly — give us the hardware and let developers figure out what to do with it.” iPhone fans will read it and say, “I can’t wait to get an iPhone 4.””

 19. Demystifying Microsoft’s mobile operating system roadmap | ZDNet
 20. – Japp, jag studsade när Steve Ballmer pekade finger åt google i OS-frågan. Men å andra sidan kände jag mig inte sugen på att gräva. Men här är en bra text på temat, som jag älskar lite extra för att den innehåller ”Demystifying” i rubriken. Och för att jag fortfarande är lika förvirrad efter att jag läst den.

 21. Extension sync comes to Google Chrome
 22. – YESYESYESYES! Äntligen. Eller rättare sagt, snart. För jag kör inte dev channel just nu. Har så mycket att göra och är så beroende av min browser ALLTID fungerande. Håller mig i den trygga stable-fåran och väntar tålmodigt. (men jag vet att det finns en viss risk att jag återkommer med en recension imorgon ;)

 23. Veidekke Bostad och SSWC | Martin Palacios
 24. – Smart sponsring. Och det ska bli spännande att följa Martins poster under sommaren runt det här projektet. Jag signar gärna upp för mer läsning.
  Men mest av allt är jag nyfiken på det där 400kvm stora tältet. Det är ju sjukt stort!

 25. Twitter / Joakim Jardenberg: Hej Escenic, Polopoly och …
 26. – Den här verkade slå an en sträng ;)

 27. WordPress › Blog » WordPress 3.0 “Thelonious”
 28. – Yes, trean är ute. Jag kör den redan på alla mina sajter, men det känns ändå lite historiskt ;)

 29. Maria Abrahamsson… – Dagens Media
 30. – Allvarligt talat, DM. Är det verkligen sån här skit ni ska lägga resurser på? Det är ju inte ens fyndigt.

 31. Pressmeddelande: Piratpartiet rasar över registrering av nätsökningar | Piratpartiet
 32. – Åhh, snälla. Inte ”rasar” i en rubrik på ett meddelande med viktigt innehåll. Please!

 33. Vem bryr sig om en pajad pipeline? | SvD
 34. – Shit. Hade verkligen ingen aning, känner mig som en idiot. Hur har det här inte kunnat höras?

  Uppdatering: SvD verkar ha plockat bort artikeln. Jag låter ändå länken ligga kvar, det får gärna synas i deras 404-loggar att folk letar efter den.

  Uppdatering 2: NYT har kvar sin artikel: ”In Nigeria, Oil Spills Are a Longtime Scourge”. Boingboing hade grejen ett par dagar tidigare. Jag vet alltså fortfarande inte om det är en anka, eller om SvD tagit bort artikeln av någon annan anledning. Men det är inte snyggt.

  Uppdatering 3: @oholah meddelar att texten är tillbaka, nu med tillägget ”Texten är uppdaterad med faktarättelser. Uppgiften om att utsläppet i mexikanska golfen skulle vara lika stort som det i Nigeria var felaktig, liksom uppgiften om USA:s oljeimport.”

  Uppdatering 4: Jisses. Jag trodde jag hade koll på nyhetsläget och de stora internationella frågorna. Men jag har helt missat att DN skrev om det här redan den 10/6. Förlåt, och tipstack till @magnushoij.

  Här är en sökning på Google, tyvärr ligger inte sidan i cache. SvD kan ha dragit tillbaka den av faktaskäl, men då borde det framgå.

 35. Yeahyeahyeahyeah…yeah? The Chatroulette of photo sites | Media | guardian.co.uk
 36. – ”Generally, I think the equation of anonymous + random + unmoderated = asking for trouble, or certainly mischief.” – vad är det för fel med lite rackartyg?
  (BTW, min gamla indianhäst, en paint som var stor som ett hus hette ”spark of mischief”. Han var stencool)

 37. Krångla inte till strategin
 38. – Jag kommenterade på sajten:

  Som gammal yrkesofficer har jag svårt för det här. Varför kalla det för en strategi när det inte är det. Istället för att försöka omdefiniera ordet borde vi fördjupa det och inse att det inte alls passar in i den här kontexten.

  Man vinner inget krig på webben allena, alltså är en webbstrategi en kontradiktion.

  Eller hur?

 39. JMW talkshow: Kultur 2.0 – går det att digitalisera upplevelsen i det fysiska rummet som är museernas kärna?
 40. – Och här hoppas jag att det blir en diskussion om licenser också. Jag blir tex fullständigt skogstokig när jag läser på om moderna museets bildförsäljning. Här behövs krafttag, här behövs peka med hela handen. Här behövs någon som säger ”det är MITT kulturarv, ni ska göra det TILLGÄNGLIGT” och med ett rejält antal utropstecken därtill.

6 thoughts on “jardenberg kommenterar – 18 Jun, 2010”

 1. Kan du redogöra kortfattat vad det handlade om? Kanske finns det andra källor men just nu fattar jag inte vad det handlar om så det är svårt att leta… pajad pipeline? Ny oljekatastrof eller?

  Reply
 2. Var lite för snabb där, såg precis att du svarat på Twitter “@uttryckaberg Oljeutsläpp i afrika, som ignoreras år efter år”. Hmm påminner igen att det är grymt svårt att ha vettig diskussion på Twitter, svar från icke-följare syns ju inte…

  Reply

Leave a Reply