Som ett inslag i vår dagliga talkshow om sociala medier i Almedalen har vi tillsammans med vännerna på Twingly plockat fram intressanta siffror. Genom att gräva i alla de bloggar som de bevakar kan vi få en bild av hur det som händer i Almedalen påverkar det som händer i bloggosfären. Eller inte.

En av de saker vi bevakar är omnämnande av partiledarna. Vi startar grafen den 1 juni och kommer uppdatera löpande framöver. Under vänsterpartiets dag, måndagen den 5 juli, såg vi givetvis hur Lars Ohly lyfte – nästan så att han mötte Fredrik Reinfeldt som svalnade lite efter sin söndag.
Partiledarna 20100705

Genom att samla ihop partiledarna i de två grupperingarna kan vi också se vad som händer för Alliansen resp de Rödgröna.
Partiledarna per block 20100705

Vi har också kört partinamnen på samma sätt, och ser en liknande rörelse
Partierna 20100705

Aggregerat på partinamn ser vi igen hur nära varandra de två blocken ligger varandra – iaf när det gäller omnämnande i bloggosfären…
Partierna per block 20100705

Fler siffror kommer efter hand som veckan går vidare, men framför allt bör du hänga med oss varje morgon klockan 08.30. Live på Café Milagro eller live på jmw.se/live