Det där med IPv6 är spännande men också lite sorgligt. Den gamla adressrymden är slut. Den här krigsrubriken håller på att bli sann (nåja, men ni förstår att jag skojar, eller hur?)

När jag skrev om det sist saknades det ett bra testverktyg. Nu har suveräne @patrikhson hackat ihop något som funkar på riktigt (även om det är work in progress;) Testa vilken domän som helst och se om den är redo för IPv6 på go6.se.

Jag tycker det är pinsamt att läsa rubriker som den här från IDG ”Därför måste du migrera nu” och sedan kunna se hur kass IDG själva är.

I Norge är VG.no färdiga och passerar testet i huvudsak (Det där med mail är svårt, men jag anser inte att det hindrar att man börjar med det som är enklare), liksom resten av A-pressen. Men här hemma har jag i stort sett bara hittat hd.se som passerar. Men jag har verkligen inte testat allt. Vore tacksam för hjälp här, inför lite aktiviteter i anslutning till World IPv6 day.

Gör så här: Gå till go6.se (där kan du också läsa mer om hur testet fungerar), mata in din lokala/dagliga nyhetsleverantörs internetdomän och se vad du får för resultat. Lägg det i en kommentar på den här posten så sammanställer jag när det blivit lite volym. Om du orkar ett steg till får du gärna maila dem och fråga hur deras plan ser ut, när de tänker bli IPv6-ready. Det hade varit otroligt värdefullt att få in den informationen också.

Man kan så klart låta tekniken göra det här istället, men jag ser en särskild poäng i att det är användarna som engagerar sig i frågan, istället för maskinerna.