Äntligen kan jag säga vad jag tycker.

Bonnier samlar sina svenska sajter i ett nytt bolag under ledning av DI:s förre it-chef Mats Göthlin. Alla sajter ska byta publiceringsverktyg till EPiServer. Det nya bolaget tar över driften av samliga servrar och Bonnierföretagens webbutvecklare.

via Resumé: Bonnier bygger om alla nyhetssajter.

Med ett ord: IDIOTER!

Med lite fler ord, vilken sten har de ansvariga som fattat det här beslutet levt under de senaste fem åren?

Jag kan tycka att samordning är en bra sak, jag kan tycka det är bra att man försöker hitta gemensamma system, jag kan tycka att massor är bättre än det träsk man har idag.

Men EPIServer? Allvarligt, det är nästan inte ens så jag blir upprörd. Ledsen, in i själen ledsen, är nog mer rätt.

Jag erbjuder Bonnierledningen en heldag, pro bono, och tar med mig ett koppel smartskallar. Låt oss komma och berätta om saker som Drupal och Django. Om moderna utvecklingsmiljöer och om moderna arbetssätt. Om molnet och framtiden. Om sånt som är bra. Men sätt stopp för det här. Snälla!

Uppdatering: Har lagt ut texten lite om varför jag tycker Episerver är en dålig idé