Lördag förmiddag i Helsingborg. Då säger prognosen ”undiefined”. Kanonbra. Inte!

För ett bra tag sedan skrev jag ett inlägg och pekade ut SMHI som sveriges sämsta leverantör, alla kategorier. Sedan dess har två saker hänt.

  • Alla har hört av sig, alla utom SMHI alltså. Kolleger har hört av sig och instämt helhjärtat och telefonen har gått varm med pigga konkurrenter till SMHI som inte vill något hellre än att hjälpa oss att kasta ut denna dinosaurie. Men SMHI har alltså valt att inte höra av sig, och jag är inte förvånad. Det ligger helt i deras linje.
  • SMHI har spiffat till sin egen webbsajt. Allt material som vi idag betalar (dyrt) för ligger numera tillgängligt på deras egen sajt. Inklusive sådant som hade en så löjligt hög prislapp att det inte ens var idé att tänka tanken, tex radarbilderna.

Missförstå mig inte, jag har inget problem med att konkurrera med SMHI. Men då vill jag ha en rimlig prislapp, en öppen dialog men mest av allt en tjänst som fungerar.

Från och med måndag jobbar jag heltid med det nya utvecklingsbolaget. Gissa hur högt upp på priolistan som en bättre vädertjänst ligger. Någon som är sugen på att jobba fram en bra översättning av data från accuweather.com, weather.com eller varför inte köra på coola weather underground direkt…

Andra bloggar om: , , , ,