Snart kan du hittarecept.se på din lokala sajt

Mat är hett. Att laga mat, att handla mat, att diskutera mat. Taffel vinner pris som årets nättidskrift, Arla lanserar en av de mest populära iPhone-applikationerna och webbtjänsterna tuffar på med ständigt ökande siffror.
hittarecept

Men en sajt ökar mer än alla andra. Tomas Wennström, som normalt sett är mest känd för podcasten What’s Next, och hans bror Axel har hackat ihop en dedikerad receptsökmotor. Sajten, hittarecept.se, innehåller över 170.000 recept och de smarta skaparna har inte skrivit ett enda själv. Istället hämtas de in från matsajter och tusentals matbloggar, bearbetas och görs sökbara. Precis som de flesta andra tjänster i samma kategori tar de plats i ekosystemet genom att ge trafik tillbaka till sajtena med original-innehållet. Alla vinner.

Avdelningarna för mat på lokalsajterna skiljer sig åt mycket, och i en del fall finns de inte ens. Men tillsammans med Sören Karlsson och Sandra Jakob på Helsingborgs Dagblad har vi sytt ihop ett avtal med hittarecept.se. Real soon kommer du att se en elegant sökfunktion på hd.se/mat och sedan rullar vi, precis som med Twingly tex, ut det på övrig sajter efter hand. Snabbt och enkelt. Tjoho, mer sånt!

Uppdatering: Här går det undan. 24 timmar senare ligger den på plats på hd.se/mat, läs mer i Sandras artikel: ”180 000 nya recept på hd.se”. Way to go!

10 thoughts on “Snart kan du hittarecept.se på din lokala sajt”

 1. Jag ser väldigt mycket fram emot att ha hittarecept.se hos oss. Det ska bli kul att få prova ut widgeten och se vart det bär hän.

  Reply
 2. Jag ser väldigt mycket fram emot att ha hittarecept.se hos oss. Det ska bli kul att få prova ut widgeten och se vart det bär hän.

  Reply
 3. Bra där! Riktigt, riktigt bra.
  Och varför inte fylla på med mer bra innehåll, med både nyhets- och underhållningsvärde? Få lite tempo på de där sidorna? Jag sitter ju ändå bara här och rullar tummarna. ;)

  Reply
 4. Bra där! Riktigt, riktigt bra.
  Och varför inte fylla på med mer bra innehåll, med både nyhets- och underhållningsvärde? Få lite tempo på de där sidorna? Jag sitter ju ändå bara här och rullar tummarna. ;)

  Reply
 5. @Stellan, om du/salt har en idé så bara hojta. Det är klart att det är läge, när vi är inne i ett matstim. Men det gäller att hitta bra och kostnadseffektiva lösningar. Vi snackar ju inte ica och tasteline här – utan mer den långa lokala svansen.

  Reply
 6. @Stellan, om du/salt har en idé så bara hojta. Det är klart att det är läge, när vi är inne i ett matstim. Men det gäller att hitta bra och kostnadseffektiva lösningar. Vi snackar ju inte ica och tasteline här – utan mer den långa lokala svansen.

  Reply

Leave a Reply