Mat är hett. Att laga mat, att handla mat, att diskutera mat. Taffel vinner pris som årets nättidskrift, Arla lanserar en av de mest populära iPhone-applikationerna och webbtjänsterna tuffar på med ständigt ökande siffror.
hittarecept

Men en sajt ökar mer än alla andra. Tomas Wennström, som normalt sett är mest känd för podcasten What’s Next, och hans bror Axel har hackat ihop en dedikerad receptsökmotor. Sajten, hittarecept.se, innehåller över 170.000 recept och de smarta skaparna har inte skrivit ett enda själv. Istället hämtas de in från matsajter och tusentals matbloggar, bearbetas och görs sökbara. Precis som de flesta andra tjänster i samma kategori tar de plats i ekosystemet genom att ge trafik tillbaka till sajtena med original-innehållet. Alla vinner.

Avdelningarna för mat på lokalsajterna skiljer sig åt mycket, och i en del fall finns de inte ens. Men tillsammans med Sören Karlsson och Sandra Jakob på Helsingborgs Dagblad har vi sytt ihop ett avtal med hittarecept.se. Real soon kommer du att se en elegant sökfunktion på hd.se/mat och sedan rullar vi, precis som med Twingly tex, ut det på övrig sajter efter hand. Snabbt och enkelt. Tjoho, mer sånt!

Uppdatering: Här går det undan. 24 timmar senare ligger den på plats på hd.se/mat, läs mer i Sandras artikel: ”180 000 nya recept på hd.se”. Way to go!