(inför resan) Surfa med iPhone i USA

Uppdatering: Vi åkte till NYC och jag testade lösningen med T-Mobile. Klockrent. Läs hur i posten ”Surfa med iPhone (eller annan smartphone) i USA /New York

Alla verkar lika sugna på ett svar: ”Om jag har en jailbreakad och olåst iphone, hur gör jag för att använda den för att surfa i USA?”

En iPhone utan tillgång till internet är ju bland det mer frustrerande man kan tänka sig, men att betala 120 kr/MB svider för mycket. Så hur löser man det?

Det finns ju prepaid (kontantkort) att köpa i USA, men det är långt från säkert att de funkar med en iPhone, eller att du kan köpa dem som icke-amerikan. Så jag tänkte samla ihop faktiska och aktuella tips här.

Uppdatering: Två finfina tips från mailen:

Jan:

Det närmaste jag kommit är http://www.virginmobileusa.com/mobile-broadband där en britt frågar i FAQ-sektionen om han kan använda sin egen dongel. Med det svaret ser jag att jag kan köpa ett abbonemang för $60 för 1GB även om jag inte har en amerikansk adress. Om det då inte går att ringa med det simkortet så får jag lösa det med Fring och mitt sip-nummer.

Och Calle, bäst så här långt:

Jag surfar med fri surf på en iPhone as we are speaking med ett T-mobileabbonemang. Vilket du än väljer av deras erbjudanden ska det vara med Smart Phone web kod FNSMWEB. Funkar dock bara med Edge, ej 3g. Jag fixade det i en affär på 20 minuter och de sätter in simkort, konfigurerar m.m.. Fördelaktigast för mig var ett månadsabbonemang som jag säger upp vid lämpligt tillfälle.

Och Hasse, i kommentar här nedan:

Jag tog ett månadsabonnemang med T-Mobile med unlimited allt, kostade nästan 80 dollar men det var det värt för att ha data dygnet runt i två veckor runt Kalifornien. (det funkade i min jailbreakade G1:a)

Svaren från Twitter än så länge är:

  1. @kaugesaar: ”kolla typ på en best buy, när jag var där senast hjälpte dom mig att regga simkortet i en falsk adress :)
  2. @ensina: ”AT&T har en extratjänst på sin Pay As you Go som heter Unlimited Media Net för $20/mån.
  3. @folin: ”T-Mobile med Sidekick prepaid. Endast edge dock. http://iphonesidekick.co.cc/
  4. @hedieharman skrev först: ”AT&T” men efter att jag uttryckt tvivel svarade hon: ”Sant, funkar inte i egen crack-smackade telefoner.

Frågan är i högsta grad fortfarande öppen. Fyll på i kommentarer med tips, helt upplevda av er själva och i närtid, så uppdaterar jag här efterhand. Och rapporterar så klart från NYC, vi är där från den 26/12 till den 4/1 – så det ska nog hinna testas en del ;)

Lite andra tips:

  1. Prepaid SIM Card Buyer’s guide
  2. Frågetråd på Reseguiden
  3. Om att det inte funkar alls

5 thoughts on “(inför resan) Surfa med iPhone i USA”

  1. Jag tog ett månadsabonnemang med T-Mobile med unlimited allt, kostade nästan 80 dollar men det var det värt för att ha data dygnet runt i två veckor runt Kalifornien. (det funkade i min jailbreakade G1:a)

    Reply

Leave a Reply