TEDxStockholm – Nu kör vi TEDxSweden?


TEDxStockholm, originally uploaded by paulamarttila.

Lördagen ägnades åt TEDxStockholm ett härligt arrangemang, orkestrerat av Teo Härén och Henrik Ahlén. Accenterna ;)

Min sista tweet säger allt om vad jag tyckte, hoppas jag: ”#tedxstockholm was a good thing. Love to all who made it happen. ’nuff said!

Efter talare som Hans Rosling (i absolut toppform), Johan Rockström, David Bismark (som på stående fot fick besked om kliv uppåt i TED-hierarkin) och strålande Edna Eriksson avslutade Teo med att  presentera en idé. Nästa TEDxStockholm ska bli världens största TEDx, genom att samtidigt arrangera möten på flera ställen på ett gemensamt datum. Visionen var ett 200-tal möten i och runt Stockholm den 5/12 2009.

Men det är väl klart att vi ska expandera det här utanför huvudstaden, på något sätt ska resten av sverige också vara med. Antingen under gemensam rubrik – TEDxSweden (ska kolla upp det) eller så får det bli TEDxGävle, TEDxHelsingborg, TEDxMalmö, TEDxVinslöv och TEDxLöksoppa.

Jag har mailat till Teo och Henrik för att få deras syn på saken, men oavsett vad rekommenderar jag att du ser till att den 5 december är ren i kalendern. Det blir massivt, hur det än blir.

Ideas worth spreading!

Mer om TEDxStockholm och här kommer det att finnas videos senare.
Mer om TEDx i synnerhet och TED i allmänhet.

Till sist, eftersom vi var några som pratade om det runt diskussionebordet i första pausen. Yes, I’m a TED Translator.

2 thoughts on “TEDxStockholm – Nu kör vi TEDxSweden?”

Leave a Reply