Tekniktest – MiC från Apogee

I dess tider av video överallt är det vanligt att man vill filma (eller livesända, mer om det längre ner) från konferenser och presentationer. Givetvis vill man helst ha hjälp av proffsen på FKDV, men det är ju inte alltid det funkar. Det är ofta värre än så, man är oerhört begränsad i vad som går att göra, och framför allt brukar det gå ut över ljudet. Och med tanke på hur centralt ljudet är för upplevelsen så är det närmast outhärdligt ibland…

Idag testade jag en klassisk setup. Man kan inte komma nära scenen av olika skäl, utan tvingas hålla till längst bak i lokalen. Idag var det Mälarsalen på Münchenbryggeriet. En akustisk katastrof. Ett värdigt test. Här är en knapp minuts tekniktest.

Skakigt filmat med iPad uppladdat direkt från paddan – så bedöm inte bildkvaliteten. Men lyssna på ljudet som MiC by Apogee lyckas åstadkomma. Visst är det relativt väldigt bra? Så här låter den i lite schystare miljö där jag också berättar lite mer om boxen. Brummet i den videon kommer från en hårddisk som vibrerar på samma bord som micken stod på, ledsen för det. Kostar 1.669 inkl moms här hemma.

Den stora nackdelen är att den inte fungerar med alla appar. Jag kan tex inte sända live med Bambuser, och det gör den tyvärr nästan värdelös. Här är listan över kompatibla appar, låt oss hoppas den utökas – för det här är en riktigt bra resekamrat.

5 thoughts on “Tekniktest – MiC från Apogee”

  1. Du uppdaterar här när den fungerar med Bambuser? Det är nästan bara då jag mickar videor…

    Reply
    • Funkar perfa med Bambuser numera. Gjorde inte det tidigare så det är antingen ny version av appen eller iOS7 som fixat till det. Samtliga sändningar på bambuser.com/channel/sundsvall42 är gjord med ipad mini + apogee mic

      Reply

Leave a Reply