Hela helgen är avsatt till att hacka kollektivtrafiken vårt resande. Gänget bakom Travelhack 2011 har lyckats samla 20 team och det är otroligt intressant med ett så här fokuserat hack-event. Första förmiddagen är avsatt till presentationer av tillgängliga data och api:er, trafikflöden och andra grundvärden och inte minst – möten med resenärer. Bra intro för kvalificerade hack.

Eftersom jag ändå är här för att vara jurygubbe passar jag på att hjälpa till med livesändningen. Men för att nörda lite så testar jag dels att sända i HD, 720p och det ser ut som om Bambuser hanterar det fantastisk bra. För den tekniskt intresserade: Canon XH-A1, Røde NTG-2, en gammal MBP och Wirecast Pro.  I övrigt är det enklaste möjliga setup, så förväntar er inte hög produktionskvalitet.

Men mest vill jag testa den nya embedkoden, HTML-playern, som ska klara mobiler också. Äntligen, är vi många som säger. Så om du sitter på en iphone/ipad hoppas jag att du ser sändningen här nedan. Håller tummarna ;)

Följ flödet under helgen på #travelhack. Inledande presentationen (med allt data-godis) finns på Slideshare, övriga kommer dit senare också.