Travelhack och test med bambuser

Hela helgen är avsatt till att hacka kollektivtrafiken vårt resande. Gänget bakom Travelhack 2011 har lyckats samla 20 team och det är otroligt intressant med ett så här fokuserat hack-event. Första förmiddagen är avsatt till presentationer av tillgängliga data och api:er, trafikflöden och andra grundvärden och inte minst – möten med resenärer. Bra intro för kvalificerade hack.

Eftersom jag ändå är här för att vara jurygubbe passar jag på att hjälpa till med livesändningen. Men för att nörda lite så testar jag dels att sända i HD, 720p och det ser ut som om Bambuser hanterar det fantastisk bra. För den tekniskt intresserade: Canon XH-A1, Røde NTG-2, en gammal MBP och Wirecast Pro.  I övrigt är det enklaste möjliga setup, så förväntar er inte hög produktionskvalitet.

Men mest vill jag testa den nya embedkoden, HTML-playern, som ska klara mobiler också. Äntligen, är vi många som säger. Så om du sitter på en iphone/ipad hoppas jag att du ser sändningen här nedan. Håller tummarna ;)

Följ flödet under helgen på #travelhack. Inledande presentationen (med allt data-godis) finns på Slideshare, övriga kommer dit senare också.

13 thoughts on “Travelhack och test med bambuser”

  • Ahh, problemet med mobiler och långa sändningar i efterhand lever alltså fortfarande. Ping @tomsunax:twitter  – en sak till som säkert redan finns på listan ;)

   Men all in all, det måste sägas: shit vilken kvalitet Bambuser levererar. Det är verkligen grymt.

   Reply
   • Japp, det är så udda att man kan se hur långa sändningar som helst live i mobilen. Men för efterhandstitt finns det en gräns runt timmen tror. Vi kanske kan fråga @tomsunx:twitter om den exakta gränsen – och få reda på varför det är så.

    Reply
    • Transcoding är mycket resurskrävande så vi har vissa safeguards, bland annat en max-längd (2h ATM tror jag). Det arbetas på olika håll på att göra mobil-tittandet än mer friktionsfritt och jag ska ta upp frågan på nytt huruvida vi bör göra gränsen ni snubblade på mer dynamisk baserad på sändingens popularitet och/eller ifall vi t.ex. kan acceptera transcoding av långa sändningar som lågprioritets-jobb under perioder när det finns reservkapacitet.

     Satte sändingen i fråga i kö manuellt så den borde vara mobilt sebar nu.

     Reply
     • Just…  kan titta på att försöka lösa det vid tillfälle: Generellt sett är native-stöd för live-streaming i desktop-browsers ytterst haltande ännu, men Safari på Snow Leopard och framåt borde förmå att äta samma HLS-stream som vi ger åt iOS-devices, så vad som fattas är logik att felfritt detektera ditt scenario.

     • Nu finns i vår beta-HTML-embed en test-implementation av det Gabriel önskade, dvs ifall man är i situationen: Safari + OS X >= 10.6 + Flash-plugin saknas, så bör man få samma stream som vi ger åt iOS-devices.

      Gäller enbart nya embedden som finns exempel på ovan och som beskrivs närmare på http://bambuser.com/api/embed_htmlplayer. Browsning av bambuser.com under samma förutsättningar är aktuellt i något skede efter att betaperioden är över.

  • Jag tycker Adam Erlandsson sa det bra i krönikan som låg bredvid i tidningen, men som inte ens är länkad på nätet. http://www.svd.se/naringsliv/it/ingen-homogen-massa-av-foretag_6535223.svd

   ”visst svajar det betänkligt under flera av de mest haussade webbföretagen. Men begreppet it-bubbla ger felaktiga associationer”

   Reply

Leave a Reply