Värsta jag sett!

Värsta jag sett!, originally uploaded by jardenberg.

Jag är verkligen ingen vän av bokbål och censur, men det här knuffar mig i den riktningen. Hoppas den finns digitalt så jag kan återkomma till innehållet. Det lär jag iof göra ändå…

Uppdaterat: Hittade en länk i foldern till www.microsoft.se/livstid. Det är möjligt att det är välmenat, men det landar i en alldels för lång tradition av FUD som gör materialet helt omöjligt i mina ögon.

9 thoughts on “Värsta jag sett!”

 1. Har uppdaterat med en länk nu, jag plockade den med mig från morgonens seminarie om IT i skolan.

  (Samma seminarium där en föreläsaren nämnda att man borde kunna plocka ihop digitala utbildningselement lika enkelt som man plockar böcker på Amazon, varvid en av panelisterna började prata om floden Amazonas. Hon hade alltså ingen koll på världens största online-bokhandel. Sött.)

  Reply
 2. Joakim, kontexten är väl nog så intressant som den spaltade orden. Och den känner inte jag till. Förklara!

  MVH

  P.

  Reply
 3. Ledsen Jocke, det handlar inte om FUD, utan om verklighet för många gymnasiekids. Kom igen, varför är det så skrämmande att diskutera att brott mot person kan begås även på nätet? I hela samhället finns en balansering mellan individens fri- och rättigheter å ena sidan och människors rätt till trygghet för sin person å andra. Nu är det way beyond o-PK att ta upp skyddsvärden som, afk, är självklarheter för de flesta.

  Nåja, pendeln har en tendens att svänga och snart har vi en sansad debatt igen, om något år eller så.

  Reply
 4. Nähädu. Det är just avsaknaden av alla sans och balans som jag reagerar på här. Om du överhuvudtaget ska ha en ärlig chans att diskutera ”viktiga skyddsfrågor” så får du fan inte sätta dig på läktaren.

  Den här skiten gör ingenting, INGENTING för att hjälpa våra kids på nätet. Precis tvärtom, eftersom den landar i händerna på kidsens föräldrar. Och hur tror du då att det går?

  Tänk ett varv till på vad den säger, och hur den säger det, innan du försvarar det.

  Det här är inte bara FUD, det är CSR gone totally wrong. Och det förtjänar pisk med storsläggan.

  Reply
 5. Jonämen. Jag tror du har rätt i att MS-satsningen inte lyckas hjälpa kiddsen på ett… optimalt sätt. Men, sweet baby Jesus, vem väntade sig det? Om DET var poängen med posten, är den dörren redan öppen, dörrhålet vidgat till en Öresundsk bredd genom vilket det viner kalla vindar från ett av dålig CSR skapat trovärdighetsglapp.

  Jag fattar inte det där med läktaren.

  Det som intresserar mig är din starka reaktion. Det finns mycket implicit i det du skriver, det skulle vara kul om vi kunde lägga fram det lite mer konkret, så att det går att vrida och vända lite på det. Jag freebasar lite är, så får du hojta till om det är helt åt helvete.

  Jag gissar att du är sur för att:
  1. Ännu en gång kopplas internet ihop med tråkigheter som nätmobbning, nakenbilder på klasskompisarna och lösenordskapningar, när det egentligen är en fantastisk källa till information, fritt meningsutbyte och en av den moderna demokratins grundpelare.

  2. När kiddsens föräldrar förstår att internet är en källa till tråkigheter som nätmobbning, nakenbilder på klasskompisarna och lösenordskapningar (när det egentligen är en fantastisk källa till information, fritt meningsutbyte och en av den moderna demokratins grundpelare), går de raka vägen till valurnorna och röstar på sin favoritförespråkare av FRA-lagar, arkiveringsplikt av IP-trafik, och söndagsstängt på Internet.

  3. Fler saker som har med integritet och internet att göra, nämligen: [psst, this is your que…]

  Reply

Leave a Reply