Vi som sover på tåg – en app-idé

I den bästa av världar kan man ställa sin mobiltelefon på väckning fem minuter före planerad ankomst, och somna så lugnt på tåget. Men med alla förseningar är det ju heltmeningslöst.

Alltså behövs en geografisk väckarklocka. Borde vara busenkelt att ange var du vill stiga av och hur många kilometer innan som du vill bli väckt. 10 km före Helsingborg börjar den vibrera i fickan, och om jag inte stänger av så går larmet på riktigt när fem kilometer återstår.

Sätt igång och bygg, jag lovar att köpa. Det finns ju massor med användningsområden. Och jag lovar att inte kräva någon ersättning för idén ;)

Tills dess får man väl lösa det manuellt. Någon får hålla ett öga på var jag befinner mig via min latitude-widget här ute till höger, och slå en signal till mig när tåget passerar Ängelholm.

Uppdatering: Givetvis finns den redan. Stort tack till JJDLP. Suck, no orginal ideas. Kolla in iNap. Jag försökte googla, men misslyckades uppenbarligen.

13 thoughts on “Vi som sover på tåg – en app-idé”

 1. Dude, damma av din HTC Hero och installera appen “Locale”. Då kan du göra sådana geografiska inställngar. Mina inställningar just nu är att sätta på WiFi när jag kommer hem, samt sätta telefonen på ljudlös mellan 23 och 06. #androidwin

  Reply
 2. Jag har annars en annan idé. En app där du får skriva in ditt tågnummer varpå du får en bingobricka tillbaka. Appen hookar sen in sig på SJ:s trafikinformation och kryssar i “vagnfel”, “signalfel”, “loket drar inte” och allt vad man får nuförtiden. Givetvis med någon form av multiplayer.

  Reply
 3. Redan för 15 år sedan hade jag idén “väderväckning”. Jag vill bara bli väckt på helgerna om ett visst väder råder. Perfekt för utemänniskor som dock gärna sjusover om vädret inte är bra enligt de parametrar man satt upp.

  Finns den appen?

  Reply
 4. Cool idé.

  Ett alternativ till geografi, vore ngn form av app som känner av acceleration/retardation ungefär som BMWs M Power Meter app verkar tänkt att göra.

  Fast det är klart, då vaknar man ju såväl av ständiga “vagnfel” samt att det blir bråttom att komma av när den väl börjar varna på riktigt… :=)

  Reply
 5. Det måste väl finnas någon form av ankomst-info, likt det finns på flyget. Då kan appen helt enkelt koppla upp sig mot den infon och få en ny ankomsttid=väckningstid.

  Reply

Leave a Reply