Washingtonpost.com hjärta facebook, newstracker is released

Har ni tänkt på att i Facebooks långa lista med kategorier över applikationer finns det ingen som heter ”news”. Det måste vara ett tecken…

Fick ett meddelande på facebook i natt från vännen Rob Curley som kallas för the Internetpunk och som just nu jobbar på stora stygga washingtonpost.com

Update: Nu har Rob hunnit vakna och skriver mer om newstracker i sin egen blogg. Han skriver bland annat:

For the “newsTracker,” we’re going to make changes to this badboy almost immediately and we aren’t going to stop until it’s exactly like we want it.

Ok, läs nu vidare.

newstracker-rob-msg

De har tidigare släppt en barometer inför valet, där man ska kunna kontrollera hur man utifrån svar på ett antal valfrågor borde rösta. Men nu är det mycket mer nyhetsfokus. Ser lovande ut. och om Rob tycker det är kul så brukar det vara värt besväret. Klickar på applikationslänken:

newstracker-settings

Japp, precis vad man kunde förvänta sig. Men sjukt snyggt genomfört. Hejaheja. Ett par enkla val är det är helt självklart att jag inte bara kan välja vad som ska bevakas utan också hur det ska presenteras. På plats i min profil ser det ut så här:

newstracker-in-profile

Som sagt, ganska självklart men rent formmässigt sitter den som en smäck. Och det är bara version 1. Ser fram emot att följa hur de skruvar på konceptet.

Men en sak som gör mig förundrad, ledsen och som tydligt belyser de problem som Rob hintat om… Testar att söka efter newstracker på washingtonpost.com:

newstracker-washingtonpost.com

Det kan beror på att applikationen är helt ny – men det kan också finnas ett mycket tristare skäl.

Anyway – vem blir först i sverige? Det finns ju uppgifter som tyder på att närmare en miljon svenskar finns på Facebook. Eller är vi intresserade av publik?

Här är applikationen: Newstracker
O(b Log N) har också skrivit ett par rader om det.
Nu har resten av världen vaknat. Här är en google-sökning som visar att den skapat lite buzz.

3 thoughts on “Washingtonpost.com hjärta facebook, newstracker is released”

  1. Den här grejen är väldigt trevlig! Och det lär väl inte dröja förrän lite svenska mediaföretag också kommer. Och då behöver man en samlande app som gör det möjligt att kombinera olika nyhetskällor i samma fönster så att man slipper ha hur många newstrackers som helst.

    Reply
  2. Den här grejen är väldigt trevlig! Och det lär väl inte dröja förrän lite svenska mediaföretag också kommer. Och då behöver man en samlande app som gör det möjligt att kombinera olika nyhetskällor i samma fönster så att man slipper ha hur många newstrackers som helst.

    Reply

Leave a Reply