Dagens: Vi är som en familj och ibland bråkar vi

Vår Mindpark-familj är stor och spretig. När jag samlar våra verksamhetschefer ute i mediehusen så är vi över 15 pers på mötena. Det är helt självklart att vi inte är överens om allt hela tiden. Men även i den lilla kärnan som består av tre personer; Erik, Daniel och jag händer det att vi kör i diket. Det hände idag.

Ett av de rättesnören vi jobbar efter säger ”Outside the box, inside the park” och det betyder att det är högt i tak hos oss, att boxen är bred och stor – men också att det finns gränser. Som i det här fallet: vi ska inte vara det minsta rädda för att ta ställning och försöka göra skillnad, men det är inte alldeles självklart att vi ska tycka om allt. Inte utan att vi verkligen diskuterat igenom det iaf.

Det är ingen stor sak egentligen, men i den heliga transparensens namn bör det ändå berättas. Daniels inlägg idag om ”Svansens sociala konsekvenser” gick inte hem hos mig. Det hade passat på en personlig blogg och jag uppskattar verkligen engagemanget och glöden – men det här blev fel plats. Så här ser jag på det:

  • Det finns ingen helt uppenbar koppling mellan The Long Tail och Second Life.
  • Man ska inte devalvera starka och väldigt nödvändiga ord som ”våldsoffer” (användes i det ursprungliga inlägget).
  • När det gäller dumheter på nätet måste vi vara noga med att skilja på vad som är olagligt enligt rättsliga regler och vad som är moraliskt förkastligt. Det är till och med så att vi, enligt min uppfattning, har en skyldighet att försöka motverka att moralpaniken of the month får sätta agendan.
  • Nätet ger oss en ny och tidigare helt unik möjlighet till fritt ord, fri åsiktsbildning, möjlighet att gå samman och påverka. Allt sådant är det goda och det som ska utnyttjas – inte riskera att stoppas undan och blockeras. Internets tekniska möjligheter ska utnyttjas på rätt sätt. Och vi ska alltid stå upp för det ocensurerade, fria ordet.

Men hur jag ser på det är inte det viktigaste egentligen. Därför ligger inlägget kvar. Och även om jag skickade över en bunke länkar med läsvärda bloggar (Oscar Swartz, Blogge Bloggelito, Johanna Nylander mfl) från andra ytterkanten till Daniel så handlade det mest om vad vi ska göra och hur vi ska kommunicera. Det har vi pratat om nu, och jag älskar Erik och Daniel för hur de mötte mig i det samtalet. Ge oss tid och vi kommer att göra skillnad. Lovar!

För övrigt idag har vi fått våra nya fulofoner från 3 (K850i är nog en riktigt bra telefon men shit så ful den är) och efter att vi inledningsvis fått fel nummer verkar det nu som vi är på banan. Ska bara testa lite först, sedan är det dags för er att uppdatera telefonboken – jag byter nummer efter 20 år. Kan det verkligen vara så länge eller är minnet grumligt?

Hade telefonmöte idag, via Skype. Chattade med länkar och filer samtidigt som vi pratade. Bandade det med Wiretap. Skrev protokoll rakt in i basecamp och tankade upp ljudfilen efteråt. Det kändes väldigt, väldigt rätt. Obs, nedanstående är bara en bild som visar hur det ser ut i basecamp – ljudfilen får ni lyssna på en annan dag. Kanske;)

skype-recording

Fick en bra länk från Annika Lidne som skrivit om Socal ads och hon resonerar bra även om jag inte håller med om sista raden. Jag viker gärna ut mig på nätet. Peter Sandberg är också en sådan där cool lirare som hör av sig ibland och bara säger kloka saker. Senaste mailet från igår har rubriken ”Distributionskraft” och är en powerboost som jag återkommer till, tills dess pekar jag gärna till hans blogg. Ska bli kul att träffa både Annika och Peter imorgon på Daytona Sessions och ni som inte kan vara där, häng på via jaikus backchannel istället.

Till sist, gjorde tabben att dra igång Excel2008 (i beta). Tvi vale. Don’t do it.

En liten uppdatering, efter att jag satt punkt egentligen: Ekonominyheterna listar gröna sajter men missar oss, och Anders Olofsson – stencool ansvarig för Digitala medier på Sydsvenskan – övergår till att interninformera via jaiku. Kudos i mängder!
rubbet-kampanj

Kampanj för hd.se/rubbet ute på Helsingborgs gator. Kul, men jag vet inte om man skickar helt positiva signaler? Medievärlden.se verkar också lite förvirrade?

Leave a Reply