Jag har ju tidigare uttryckt min kärlek till Zoom Q3 (den perfekta intervjumaskinen och smarta artisters favorit) – en riktigt bra mikrofon och en påhängd enkel kamera. Raka motsatsen till de flesta små point and shoot-kameror som prioriterar bilden och glömmer det mycket viktigare ljudet. Så när det så kom en uppgradering, Zoom Q3HD, med bättre kamera var ju så klart tvungen att testa.

Jag kommer fortfarande att använda min iPhone i nio fall av tio, men helt klart är att det finns tillfällen då den här micken gör hela skillnaden. Likaså finns det på tex en tidningsredaktion en fördel med enkla kameror som är mindre personliga och stökiga än mobiltelefonen. Men jag är besviken på videokvaliteten och jag är besviken på hur bygget känns. Den rustika charmen från Q3 är borta, och enkelheten i hanteringen likaså. Om du inte absolut måste ha 1080p så rekommenderar jag fortfarande den tidigare modellen.