Får jag rekommendera några (67st) iPhone-apps?

Christian Rudolf (@RudolfChristian) noterar att den här posten trillat ner från sin tredjeplats hos google när man söker på iphone apps – och det är väl rimligt med tanke på dess ålder. No biggie. Men det finns mycket annat iphone-godis på den här sajten. Sök och du ska finna ;)

[en modernare lista, med tio favoriter, finns nu. Men den här är faktiskt fortfarande i stort sett aktuell, sex månader senare. Det har bara blivit fler apps i luren ;)]

iPhonen är en cool telefon, och en av de coolaste sakerna med den är alla applikationer. Nyligen firades att det hade tankats hem över en miljard apps, och det är svårt att hitta någon som inte erkänner vilken total revolution det här har inneburit. Men det där kan man fördjupa sig i på annat håll. Här ska det handla om konkreta tips. För att du ska slippa ladda hem 25.000 apps och testa, så får du lite rekommentationer här.

Jag har nio fulla skärmar med apps och här är de som just nu är russinen ur kakan. Visste du att när du installerar app #130 så syns den inte förrän du plockar bort en annan (men du kan spara dem i iTunes). Det är nog tur på sätt och vis, vågar inte tänka på hur många skärmar med apps jag skulle haft annars. Plocka bort är ju traumatiskt. Däremot förbannar jag dagligen att jag inte kan plocka bort en del av apples apps.

Ordningen i listan nedan är så som de ligger på min iPhone, från första skärmen och bakåt. Inedningsvis är de ganska hårt prioriterade som bäst och oftast använda, men från plats 15 eller så är det lite mer random. Jag byter ett 30-tal apps i veckan för att pröva nytt och hålla mig uppdaterad. I den här listan tar jag bara upp apps som du kan installera utan att jailbreaka din iphone. BTW, jag skriver inte heller om de är gratis eller betal – antingen vill du ha dem eller inte ;)

Då kör vi, här är listan. Länkarna går i regel inte till appstore, utan till rekommenderad läsning.

 1. Skype : har tagit plats i bottenskärmen (istället för iPod, som jag flyttat upp och till skärm 2)
 2. tv.nu : bäst för att få koll på tvprogrammen.
 3. Recorder : för snabba minnesanteckningar by voice. Se upp så det blir rätt app.
 4. Brightkite : kul positioneringstjänst (inte bara iPhone-specifik) som vi är ett par nördar som har mycket utbyte av. http://brightkite.com/people/jardenberg/ – eller kolla polaren Håkans bilder och statusuppdateringar här: http://brightkite.com/people/hakandahlstrom. Kom inte och säg att man inte kan ta coola bilder med iPhone
 5. Twitterfon : min huvudsakliga iphone app. Relativt bra på att reda ut konversationer
 6. Facebook : kräver förhoppningsvis ingen förklaring;) BTW, är du utvecklare så missa inte Three20, som är en hel del av Facebooks fantastiska app i open source-version.
 7. BBK : bredbandskollen. Ja, jag är en nörd.
 8. RjDj : inte nytta. Bara nöje. Omöjligt att beskriva. http://rjdj.me/
 9. Fring : ip-telefoni (och IM-klient). När jag ska ringa ut från +46 424 24 24 24 är det den jag använder.
 10. Instapaper : låter mig från webbäsaren spara undan webbsidor för senare läsning i iPhone, i ett snyggt och anpassat format.
 11. Yr.no : vädertjänst från norge. Briljant både på nätet och OK i iPhone.
 12. Arla-kökets kokbok : trots att Tasteline nu kommit ut med sin app så är den här fortfarande vinnaren i min bok. Precis så här snygg och enkel ska en app vara. Enda missen, den borde vara kollaborativ så att K och jag kunde märkt upp gemensamma favoriter etc…
 13. Wikiamo : liksom Ipedia och tusen andra, en Wikipedia-app. Jag kör den här mot svenska wikipedia och den är nog min favvis. Sedan har jag iPedia inställd på engelskspråkiga wikipedia. Works for me.
 14. Eniro / Hitta.se : telefonkataloger, som inte direkt imponerar, men som är måsten. Eniro är ganska tung, men också lite mer avancerad.
 15. RTM : Remember the Milk, sannolikt världens mest avancerade ”att-göra” tjänst. Appen är faktiskt på många sätt bättre än fullversionen via webbläsare i datorn. Kräver att du har ett pro-konto av rtm.
 16. Easy Wifi : inloggningshjälp för slutna nätverk. Via webben definierar du nätnamn och inloggningsuppgifter. Sedan är det bara att dra igång den här så slipper du sitta och knappa in uppgifter för tex homerun eller the cloud.
 17. TripIt : underbar version av nättjänsten som hjälper dig att hålla reda på allt runt dina resor. Numera funkar den även offline. Guld värd!
 18. Tweetie : min andra twitter-app. Den här använder jag för ett annat konto som jag postar på mer sällan.
 19. ??? : en applikation som jag tyvärr inte få berätta mer om just nu, men den är nog den mest efterfrågade appen, alla kategorier, det senaste halvåret eller så… Snart finns den även i din iPhone, kanske.
  Uppdatering: det var så klart Spotify, som jag hade förmånen att få testa långt innan lanseringen.
 20. Hitta hem : Svensk fastighetsförmedling visar på stor smartness. Jag letar inte hem, men jag utvärderar den, och är imponerad. Det är löjligt snyggt gjort!
 21. Week/Vecka : japp, den gör en enda sak. Talar om vilken vecka det är.
 22. Mobile photos : en av många flickr-applikationer. Jag gillar den här för den låter mig snabbt gå in och justera texter etc på nyligen uppladdade bilder, tex från iPhonen.
 23. Stanza : en FANTASTISK ebok-läsare. Kindle kan slänga sig i väggen. Tyvärr har Amazon precis köpt upp dem, så nu är framtiden osäker.
 24. WordPress : man bloggar inga romaner från iPhonen, men för snabba fixar är den här super. Kan hantera flera bloggar. Använder den mycket för att smälla upp en snabb draft, som jag sedan arbetar klar från datorn.
 25. Myspace : behöver väl inte heller förklaras. (Det finns en anledning till att Facebook ligger på första skärmen och den här på fjärde.)
 26. Google : stencool. På väg fram mot första skärmen. Tex: starta applikationen, lyft luren mot örat, inom en sekund hör du en ton, säg ”pizza” och den hittar direkt de pizzerior som ligger närmast dig! Eller säg ”twentytwo times fourtyfive” och se svaret uträknat direkt. Amerikansk accent hjälper, men den har blivit ännu bättre i senaste versionen.
 27. Dizzy Bee : innovativt och roligt spel. Jag är ingen gamer, men det är kul att se vad som händer när en maskin som iPhone landar i händerna på kreativa spelmakare.
 28. Multiconvert : converterar mellan allt du kan tänka dig. Maximal nytta. Inget glitter.
 29. Skånetrafiken : riktigt snygg reseplanerare, snabb och to the point. Tyvärr enbart online.
 30. Newsmill : den är riktigt dålig, har bara kvar den för att kunna motivera varför. Bra tänkt, uselt genomfört. Kan inte tiga ihjäl den, hjälp mig att sätta tryck på Karin, Leo och PM så de gör om och gör rätt.
 31. DuckDuckGo : bubblare. Google-komplement med världens konstigaste namn, men jäklar vad den levererar.
 32. Midomi : vad hette nu den där låten? Hör du den på radio, spela in ett par sekunder. Eller sjung ett par takter. Eller skriv några strofer. Det är magi. En app som klarar av att ge rätt svar när JAG sjunger en textrad från Redemption Song förstjänar all cred.
 33. Rulla : skriv ett meddelande som sedan rullar fram på skärmen i STORT format. Perfekt när du är moderator tex, mitt standardmeddelande är ”Slutar du inte nu så stänger jag av strömmen!”
 34. unlike : bästa reseguiden för utvalda storstäder. Den är enormt snygg, fräsch och smart. Jag har köpeversionen som tillåter en del offline-pysslande också.
 35. Summizer : bara ett gränssnitt mot Twitters realtids-sök. Enormt nyttig i stunder av breaking news, eller som en del av din brand stalking.
 36. Drinks : drinkrecept helt enkelt.
 37. Meeter : sällananvänd, men helt underbar. Inför ett möte anger du hur många som deltar, och vad som är den genomsnittliga kostnaden för mötesdeltagarna. Sedan startar du klockan när mötet inleds och alla kan tydligt se hur pengarna rinner iväg. Tankeväckande (och skitrolig).
 38. 1password : tillsammans med plugin i både Safari och Firefox ser den till att mina inloggningar, kreditkortsnummer, koder etc alltid är i sync. En guld-app.
 39. Seismometer : inför nästa jordskalv? Visar vilket otroligt instrument iPhonen egentligen är.
 40. iStat : nördapp för att se hur iPhonen mår.
 41. Vinvin : otroligt dåligt namn på en bra applikation för att få koll på vintips och prisvärde.
 42. Bloomberg : coolaste appen för att hålla koll på aktiemarknaden. Missa inte hur snyggt det är när du skiftar mellan stående och liggande läge på iPhonen.
 43. FStream : för webbradio som inte är SR.
 44. AftonbladetTV : bara ett gränssnitt mot deras webb-tv. Schysst upplägg gör den till ett bra tidsfördriv.
 45. Decibel : också ett exempel på vad man kan göra med precisionsintrumentet iPhone. Dessutom ett underbart retro-gränssnit.
 46. Prisjakt : bra att ha till hands när du är ute och shoppar.
 47. Google Earth : sannolikt en av de mest imponerande apps som gjorts hittills.
 48. iStethoscope : ännu en app i katergorin ”teknik-demo”. Det är fantastiskt att det här går att göra med iPhone.
 49. Ocarina : vinnare i kreativitetsklassen. Ett intrument, en filosofi, en vacker tanke. Måste provas.
 50. Res i STHLM : funkis reseplanerare för stockholms lokaltrafik.
 51. WeatherPro : väderapp från Meteogroup. Inte gratis som appen från yr.no – men makalös kompetent. Stats, procentuella prognoser, rörlig radarbild, satellit-foto etc. Mer avancerat än väderleksrapporten på tv. I en iPhone. Helt sjukt. Dessutom väldigt bra prognoser, jmt med tex smhi.
 52. WifiTrac : letar upp öppna nätverk, alltså inte bara sådana som ser öppna ut. Oumbärlig.
 53. LinkedIn : trist app, men nyttig för snabbkoll av nätverket när man är ute och vimlar ;)
 54. iSteam : kul teknikdemo. Steamy windows, liksom.
 55. SF Bio : bara för att hålla koll på vad de gör. Utnyttjar inte precis hela potentialen…
 56. WunderRadio : också ett alternativ för att lyssna på webbradio. Coolt också att den är byggs av smartskallarna på Weather Underground.
 57. Topple : Tetris-liknande spel, med massor av attityd och glimt i ögat.
 58. Keynote Remote : för att fjärrstyra Keynote-presentationer.
 59. Powersearch : geofokuserat sök från Wayfinder, i kombo med Eniro. Bra eller anus? Juryn är fortfarande ute.
 60. GPS (från MotionX) : ser ut som en old school gps, men på iphone-steroider. Nördig.
 61. OldBooth+ : för att lattja med bilder. Bara kul, men å andra sidan är det jäkligt kul.
 62. SinkSub Lite : svenskutvecklat spel som fick massor med cred. Spelet känns nog igen, men det är snyggt gjort, med mycket retrokänsla kvar. Och om du gillar OpenStreetMap, så gillar du den här appen.
 63. Lexikon : översätter från svenska-engelska-svenska. Helt enkelt. Snabb, snygg offline.
 64. Pingdom : serverövervakning. Guld för en sådan som mig.
 65. Analytics : app för att gräva i stats från Google Analytics. Guld för en sådan som mig.
 66. SR Poddradio : smidigt och bra. Vad jag kan se ger den access till alla program!
 67. CameraBag : som ett enkelt litet mörkrum med ett antal fasta effekter som gör iPhonebilderna mycket snyggare.

Sedan har jag ett antal olika tidningsappar, mest för att se vad de hittar på. Tex Sydsvenskan, NYT (bra med offline-läge, funkar på flyget), USAToday. Inget som imponerar precis.

Har dessutom ett antal ikoner som bara är bokmärken för snabb safari-åtkomst till sådant som Dropbox, Arlanda Express etc.

Men mest tid tillbringar jag i Safari, där gmail och google reader är helt fantastiska att använda. De står nog för 95% av min iPhone-tid, och visar tydligt hur bra en webapp kan fungera.

Så, det var min lista. Nu kan ni väl tipsa om vad du gillar. Det kanske rent av är en app som jag inte redan har provat ;)

Uppdatering: SvD listar på utvecklingsbloggen lite apps, riktade mot redaktionellt arbete.

 • http://twitter.com/persand Per

  Bra lista!
  Dessa använder jag dagligen och vet inte hur jag skulle klara mig utan…

  Byline
  Google Reader on steroids. Väldigt smidig som räddar mig från översvämmade RSS:er.

  Read It Later Pro
  För att hinna med att läsa det mest intressanta…

  Evernote
  Håller koll på alla anteckningar.

  • http://jardenberg.se/ Joakim Jardenberg

   Thanks. Min take på dina val:
   Byline klarade inte av min feed-volym. Jag har prövat på alla upptänkliga sätt, men den får frispel.
   Read it Later Pro ska absolut få en chans till nu – jag har bara slarvat och fastnat i Instapaper.
   Och det samma gäller Evernote, jag testade en tidig version och den var så ful att jag fick ont i ögonen. Men det är många som pratar gott om den numera.

 • http://twitter.com/persand Per

  Bra lista!
  Dessa använder jag dagligen och vet inte hur jag skulle klara mig utan…

  Byline
  Google Reader on steroids. Väldigt smidig som räddar mig från översvämmade RSS:er.

  Read It Later Pro
  För att hinna med att läsa det mest intressanta…

  Evernote
  Håller koll på alla anteckningar.

  • http://jardenberg.myopenid.com/ Joakim Jardenberg

   Thanks. Min take på dina val:
   Byline klarade inte av min feed-volym. Jag har prövat på alla upptänkliga sätt, men den får frispel.
   Read it Later Pro ska absolut få en chans till nu – jag har bara slarvat och fastnat i Instapaper.
   Och det samma gäller Evernote, jag testade en tidig version och den var så ful att jag fick ont i ögonen. Men det är många som pratar gott om den numera.

 • http://strm.se per å

  Grym lista!

  Den största begränsningen med iPhone är batteritiden, i övrigt förundras man fortfarande över allt nytt som hela tiden dyker upp.

 • http://strm.se per å

  Grym lista!

  Den största begränsningen med iPhone är batteritiden, i övrigt förundras man fortfarande över allt nytt som hela tiden dyker upp.

 • http://blogg.svd.se/utvecklingsblogg Ola Henriksson

  Grym lista. Tackar. Finns mycket att testa.
  Själv använder jag Evernote mer och mer. Perfekt för anteckningar på datorn som man behöver komma åt överallt och jag använder den för bloggdrafts via iPhone som jag sedan postar vid datorn.
  Behöver man gå ner några kilo är Weightbot (http://tapbots.com/) trevlig och inspirerande.

  • http://jardenberg.se/ Joakim Jardenberg

   Hehe, jag är ju mitt uppe i Beach2009 och började med Weightbot. Men då den inte tog midjemått utan bara vikt så fick det bli Numbers istället. http://dl.getdropbox.com/u/3174/beach2009.pdf

   • http://www.facebook.com/people/Ola-Henriksson/686673552 Ola Henriksson

    Det var raskt rasat. Själv började jag två kilo lägre, men med samma minskning dock på lite längre tid. Här är det inte baddräkten som ställer krav utan maran 30 maj.

 • http://blogg.svd.se/utvecklingsblogg Ola Henriksson

  Grym lista. Tackar. Finns mycket att testa.
  Själv använder jag Evernote mer och mer. Perfekt för anteckningar på datorn som man behöver komma åt överallt och jag använder den för bloggdrafts via iPhone som jag sedan postar vid datorn.
  Behöver man gå ner några kilo är Weightbot (http://tapbots.com/) trevlig och inspirerande.

  • http://jardenberg.myopenid.com/ Joakim Jardenberg

   Hehe, jag är ju mitt uppe i Beach2009 och började med Weightbot. Men då den inte tog midjemått utan bara vikt så fick det bli Numbers istället. http://dl.getdropbox.com/u/3174/beach2009.pdf

   • http://www.facebook.com/people/Ola-Henriksson/686673552 Ola Henriksson

    Det var raskt rasat. Själv började jag två kilo lägre, men med samma minskning dock på lite längre tid. Här är det inte baddräkten som ställer krav utan maran 30 maj.

 • Clas Lundhagen

  Tack för en juste lista. Tillhör också poweranvändarna men fick många nya bra tips. Här kommer några till:
  iTimeSheet – suverän app för att logga tid på olika kunder och projekt.
  NightCamera – när man måste ta bilder i dålig belysning ser NC till att inte ta bilden förrän du håller kameran helt stilla. Användbart.
  Apigo Todo – mitt val i Todo-djungeln. Synkar med Outlook tasks via Toodledo synkprogram.
  (Svenska) Almanacka – Svenska helgdagar, veckonummer och soltider fram till 2099 i ett supersnyggt gränssnitt.
  AB Capture – Fotografera whiteboard-anteckningar och få dem rensade, klara och fina.
  Trails – håll koll på din löparrunda och se den plottad på Googlekartan
  Airport Mania – bli smått skitzofren när du sköter en lekfull flygplats med otaliga plan med förståeliga men irriterande många behov. Bra småbarnsträning… ;-)

  Tack för mig!
  /Clas Lundhagen

  P.S. När det gäller ??? så är jag Mycket, Mycket Samarbetsvillig till att pröva app:en om ni vill ha försökskaniner. Ni har min epostadress… :-) D.S.

 • Clas Lundhagen

  Tack för en juste lista. Tillhör också poweranvändarna men fick många nya bra tips. Här kommer några till:
  iTimeSheet – suverän app för att logga tid på olika kunder och projekt.
  NightCamera – när man måste ta bilder i dålig belysning ser NC till att inte ta bilden förrän du håller kameran helt stilla. Användbart.
  Apigo Todo – mitt val i Todo-djungeln. Synkar med Outlook tasks via Toodledo synkprogram.
  (Svenska) Almanacka – Svenska helgdagar, veckonummer och soltider fram till 2099 i ett supersnyggt gränssnitt.
  AB Capture – Fotografera whiteboard-anteckningar och få dem rensade, klara och fina.
  Trails – håll koll på din löparrunda och se den plottad på Googlekartan
  Airport Mania – bli smått skitzofren när du sköter en lekfull flygplats med otaliga plan med förståeliga men irriterande många behov. Bra småbarnsträning… ;-)

  Tack för mig!
  /Clas Lundhagen

  P.S. När det gäller ??? så är jag Mycket, Mycket Samarbetsvillig till att pröva app:en om ni vill ha försökskaniner. Ni har min epostadress… :-) D.S.

 • Clas Lundhagen

  Sorry, skule ha varit WB Capture
  /Clas Lundhagen

 • Clas Lundhagen

  Sorry, skule ha varit WB Capture
  /Clas Lundhagen

 • http://www.airbasemusic.com Jezper

  Fin lista, mycket bra. Jag kompletterar gärna med Air Mouse Pro nu i HTPC-tider. Det funkar såpass bra att DiNovo Minin inte längre behöver jobba heltid.

 • http://www.airbasemusic.com Jezper

  Fin lista, mycket bra. Jag kompletterar gärna med Air Mouse Pro nu i HTPC-tider. Det funkar såpass bra att DiNovo Minin inte längre behöver jobba heltid.

 • http://voxpelli.se/ Pelle Wessman

  Härlig lista! Körde in ett antal nya appar från den på iPhonen nu

 • http://voxpelli.se/ Pelle

  Härlig lista! Körde in ett antal nya appar från den på iPhonen nu

 • http://www.carnaby.se/blog/ Danne

  Många intressanta tips. Ska direkt ladda en del som jag inte har testat och som kommer vara användbara för mig.

 • http://www.carnaby.se/blog/ Danne

  Många intressanta tips. Ska direkt ladda en del som jag inte har testat och som kommer vara användbara för mig.

 • http://www.jonaskac.com Jonas Kac

  Tackar så mycket för en kanon lista!

 • http://www.jonaskac.com Jonas Kac

  Tackar så mycket för en kanon lista!

 • Palle

  Tack för tipsen!

  SimpleMindX för att göra snygga och enkla mind-maps som du sedan mailar iväg till dig själv och stoppar in i en powerpoint. Fanstiskt redan i gratisversionen.

 • Palle

  Tack för tipsen!

  SimpleMindX för att göra snygga och enkla mind-maps som du sedan mailar iväg till dig själv och stoppar in i en powerpoint. Fanstiskt redan i gratisversionen.

 • Jonas Gruvö

  Bra lista! Här är en som jag inte tror fanns med bland kommentarerna: Tunic Guitar 440. Gitarrstämmare som även finns i avancerad proversion.
  http://appshopper.com/music/tunic-guitar-440

 • Jonas Gruvö

  Bra lista! Här är en som jag inte tror fanns med bland kommentarerna: Tunic Guitar 440. Gitarrstämmare som även finns i avancerad proversion.
  http://appshopper.com/music/tunic-guitar-440

 • casper

  #19 är spotify

 • casper

  #19 är spotify

 • http://twitter.com/Jenefeldt Jenefeldt

  Jag har bytt ut min TV.nu till tvGuide istället. Det är mycket lättare att få sig en överblick av alla tvkanaler på sammagång, utan att behöva gå in på dem separat en efter en.

 • http://www.notessidan.se/ Thomas Adrian

  Hej, tack för en bra lista.
  föreslår också photogene som är en grym app för att redigera bilder i iphonen.

 • Helene

  Gud vad underbart att det finns människor som du!!!!!! TACK!!
  Helene

 • sallads

  Testar lite av dessa apps nu, vissa verkar grymma! Tack.

 • hannaH

  guld värt! min nyinköpta iphone är nu pimpad med praktiska och roliga grejer från din lista!

 • http://twitter.com/pressord Waco Kid

  bara du inte retar dig inte på min avatar, den säger mer än tusen ord, visst! Fruktansvärt bra tips för en nybörjare, antar jag, vilka tacksamt mottages!

  Ha de bra i värmen!

 • taganode

  Visst kanman göra listan lång över apps/tjänster till iPhone.

  Surfa in på http://www.taganode.com från tex din iPhone och hitta närmaste caféer, restauranger, hotell, gym, wifi hotspots… Fungerar både med och utan GPS!!

  /Vinc

 • http://www.facebook.com/people/Jimmy-Larsson/723103014 Jimmy Larsson

  Hej

  Min iphone dimper ner vilken dag som helst. En uppdaterad lista vore ballt men i brist på annat: Vilka 10 apps använder du mest? Och vilka apps rekommenderar du när det gäller Facebook, twitter, andra sociala media (brightkite), rss och relaterade ämnen?

  /Jimmy

 • http://jardenberg.se Joakim Jardenberg
 • Pingback: Scary Marys blogg » Blog Archive » Scary Mary listar 58 jäkligt bra iPhone-apps

 • Athanassios Ziampas

  Tack för tipsen. Passar på att nämna http://www.ziampas.info.se (ziphne) en startsida för svenska iphone användare!!

 • Pingback: Bra sida med iPhone apps « PAs Foto Blogg

 • vicky

  oj, vad bra att du skriver lite tips. jag har nyss skaffat mig en iphone och förstår egentligen ingenting. tack :D

 • Daniel Hansson

  Den här listan var så pass bra att den hamnar under mina favorit bokmärken! :) Ser fram emot en V 1.2 oxå.
  Cheers!

 • Pingback: 28 iPhone-apps jag inte kan vara utan « Mer om medier

 • Pingback: Listiga listor — jardenberg unedited

 • http://twitter.com/matsrg Mats Andersson

  Bra och kul lista som jag hittade först nu;-)
  Jag har försökt göra några egna på http://myiphone.se men din är cool:-)

 • Pingback: Joakim: Informant är en en underbar app som jag synkar mot Calendar — appsolut.se

 • Pingback: Dagens lärdom: begär alltid att se dina citat (pratminus) | jardenberg unedited

 • Pingback: Sociala medier – en tävling? | jardenberg unedited

 • http://www.pixay.com/appsblogg/ Daniel

  Läs en recension om fler apps på pixay.com/appsblogg

 • Hej

  Om du vill ha några apps, så finns det ett acc där du kan ladda ner alla apps!

  ACCOUNTNAME: hampegressmann@hotmail.com
  PASSWORD: gressmann01

 • Pingback: Bra appar till iPhone #1 « Johan Groths hemsida

 • johanelvander

  Skulle även vilja rekommendera denna nya reseapp. Tror londonguiden är gratis så man kan testa. Sjukt ballt med AR-funtionalitet http://www.guidepal.se

 • http://twitter.com/esset09 Kristofer

  Sommarens mest passande app: Vuvuzela Whacker! :D

 • Snaxalig

  En intressant lista att finna så här drygt ett år efter att den publicerades. Mycket vatten har runnit under broarna sedan dess och inte minst iOS4 har säkerligen påverkat hur din iPhone är bestyckad idag. Dela gärna med dig – igen! :o)

 • http://www.nilserikjonas.se Nilserikjonas

  Tycker listan håller god klass fortfarande! Rätt otroligt med ett år på nacken.

  WordPress-appen funkar bra att blogga ifrån – Dock undrar jag om bra plugin till wordpress för att bloggen ska se snygg ut i iPhonen.. http://www.nilserikjonas.se/2010/08/blogg-for-i

  Några tips?

 • Pingback: Tio favorit-apps för iPhone – bäst just nu — jardenberg unedited

 • http://twitter.com/jorgenbroms Jörgen Bröms

  Tack för den. Ska spara undan den rackaren tills mitt kära företag vaknar till liv och tillhandahåller den telefon det är tänkt att jag ska vara med och utveckla till…:-)
  Mycket bra.

 • http://twitter.com/cioguiden Cio Guiden

  Grym sida för iPhone, har du inte en för iPad också :)

  • http://jardenberg.se/ Joakim Jardenberg

   Nej, men med två ipads i huset så borde jag så klart ha det. Ska se vad jag kan åstadkomma.

 • Webmaster

  Hejsan!

  Behöver du hjälp, bilder, tips och tricks och appar till din iphone?

  http://iphonelove.se/ – din dagliga blogg med iphone tips!

 • Anders med ajfån

  Hej. Finns det ingen app som håller koll på strömförbrukningen? En del grejer som man gör suger musten ur batteriet medan andra är lugnare. Det skulle vara kul att ha lite koll.

  • http://jardenberg.se/ Joakim Jardenberg

   För jailbreakade telefoner finns det apps för det, men jag har tyvärr inget bra och testat tips som jag kan stå för.

 • Pingback: Nikkelin – 2010-11-18 | nikkelin lifestream

 • Hdhdh

  Du lägger ner timmar per dag
  På att Leta apps, men likförbannat kom du bara upp med skit, la ner 1 timme på dina skit apps, installerade kanske 3, behöll ingen, tipsa om vettiga apps istället, som tex led light for iphone. Klockren app. Nu kanske du fattar varför du halkat ner på 3e plats.

  • http://www.ecothinking.org Jonathan Sundqvist

   vilken otrevlig ton…

  • http://www.ecothinking.org Jonathan Sundqvist

   vilken otrevlig ton…

   • http://jardenberg.se/ Joakim Jardenberg

    Ja, men det är sånt man får ta. Listan är ju gammal. Däremot är den ju fortfarande till stor andel relevant fortfarande skulle jag påstå. Snart dags för nya tag, hur som helst.

 • http://www.ecothinking.org Jonathan Sundqvist

  Förresten, du kanske kan uppdatera nr 19 nu. Jag antar att den inte längre är hemlig..?

  • http://jardenberg.se/ Joakim Jardenberg

   Yes, har uppdaterat nu – det var så klart Spotify. Tack.

  • http://jardenberg.se/ Joakim Jardenberg

   Yes, har uppdaterat nu – det var så klart Spotify. Tack.

 • http://www.ecothinking.org Jonathan Sundqvist

  Förresten, du kanske kan uppdatera nr 19 nu. Jag antar att den inte längre är hemlig..?

 • Mia

  Tack Joakim här fanns mycket matnyttigt laddat och laddat nu är Min nya fina Iphone full:)

 • http://www.facebook.com/joakim.margell Joakim Margell

  En gedigen lista du har fått ihop, dock har du missat några guldkorn ;)

  iCab mobile -Fullskärms webbläsare med många extra funktioner där till..
  Simplenote – Antecknings app som synkar med molnet.
  Reeder – RSS läsare (google reader synk.)
  Pocket Informant – Kalender app med google calendar synk.
  Navigon Mobile navigator – GPS navigations program, funkar ok på en 3GS, för stor positions onoggrannhet, på en iPhone 4 skall appen vara lika bra som en dedikerad bilnavigator.

  /Joakim Margell

  • http://jardenberg.se/ Joakim Jardenberg

   Tacktack, och bra kompletteringar. Men tänk på att min lista är från 1 maj 2009, många av de appar du räknar upp fanns inte då ;)

  • Nicke

   Kika gärna in den nya svenska appen Geo Challenge!

   Geo Challenge är en (gratis) app där du utmanar vänner på en duell i geografi.
   Det är både beroendeframkallande och mycket lärorikt. Spelet är laddat med alla världens huvudstäder och storstäder.
   Hoppas att du finner den tillfredsställande.

   Länk till app store; som sagt är appen gratis att ladda hem:
   http://itunes.apple.com/us/app/geo-challenge/id555983062?l=sv&ls=1&mt=8

   Där kan ni även hitta en mer utförlig beskrivning, bilder etc.

   Mvh
   Nicklas

 • Pingback: Survivalism | martinsnygg

 • Elliz

  Jag gillar Zumocast, klockren app för att streama film till din iPhone/padda. Är dessutom gratis. http://www.appappapp.se/app/zumocast

 • Maria Åhström

  hej jag skulle behöva hjälp med att helt få bort apparna från iTunes dom ligger ju kvar och lurar trotts att jag ”tagit bort dem” och jag antar att dom tar upp minne…jag har tagit bort dom så dom inte syns i iPhonen men dom finns kvar i listan. har sökt på nätet men hittar bara svar som verkar vara anpassade för mac datorer har pc/windows. förstår inget ännu utav min iPhone har bara haft den i 2 dagar.

  tack på förhand

  MVH/ Maria

 • http://www.joelburman.com Joel Burman

  Mycket bra tips!

 • Marcus

  Jag kompletterar med partyspelet ”partygame swe” kul som faan :)

 • Terisa

  Den svenska Appen BlockArt borde få en plats på listan.

  Riktigt kul att bygga med block på iPhonen.

  http://itunes.apple.com/us/app/blockart/id418540521?mt=8

 • http://www.facebook.com/adamlinders Adam Linders

  Här kommer ytterligare ett tips på en bra app som är gratis: http://itunes.apple.com/se/app/whatsup-nojesguider/id452940737

 • Pingback: My Most Used Iphone Apps | the DOKTOR SPINN social media blog

 • P.Toivonen

  Lång lista och interessant!FInns inte sånt Sleep Cycle.Jag tror att den funkar ännu bättre på 5,jag har gammal 3GS;nästan fyra år ;-)

 • Pingback: Jardenberg.se | se.electroenthusiastic.com

 • Kent

  Saknar TV24.se
  Bästa tv appen enligt mig.
  Lägg upp favoritprogram och se när nästa avsnitt är :)