#010 av #blogg100 – om ett staket som gör skillnad och om 1000 sjukt bra saker

Om du klickar upp toppbilden så ser du skillnaden mellan #blogg100 och blogg100, så som Topsy ser den. Många verktyg ignorerar det inledande ”staketet”, men tillräckligt många verktyg bryr sig för att det ska vara värt att notera. I synnerhet om hashtagen är ett i övrigt vanligt ord är det viktigt att försöka få med #.

Igår twittrade jag om att många missar att tagga sina inlägg i enlighet med Fredriks regler för utmaningen. Poängen med ”Tagga varje inlägg med taggen #blogg100” är vi ska kunna följa varandra i alla kanaler, öka engagemanget – men också för att mitt metabloggande ska fungera. Om ditt inlägg inte är taggat så hittar inte verktygen dig.

I kölvattnet blev det också en mycket bra diskussion om hur taggar ska hanteras, rent SEO-mässigt. Läs vad @nikkelin skrivit om taggar i allmänhet, hur han presenterar dem, och vad en av baksidorna är…

Hoppas att du noterat att jag ändrar publiceringstid för min #metablogg. Förklaringen ser du bland annat i toppbilden. Mycket händer på kvällarna. Och det gör också att den dagliga PDF-rapporten från Notified innehåller HELA föregående dygn. Mer rättvisande.

1000 sjukt bra saker -

#featuredblogger är rena fredagsgodiset; 1000 sjukt bra saker är verkligen sjukt bra!

En gång i tiden så roade jag mig med att samla ”fullkomliga ögonblick”· Det skulle bli blogg, bok, film, world dominance. Konceptet handlade helt enkelt om att det finns så många glädjeämnen runt omkring oss men som vi missar att uppskatta. Både i det stora och i det lilla. Men det föll bort.

Därför kan du säkert gissa hur glad jag blir när jag genom #blogg100 upptäcker att Erik Mattsson och Sven Rikner gjort en svensk version av en amerikansk förlaga.

Vår vardag kan ibland upplevas vara till bristningsgränsen fylld med mörker och elände, irritationsmoment och hinder. Det kan vara svårt att hitta balans och harmoni. Då kan det vara bra att fokusera på det som är positivt, på alla de små underbara detaljer som faktiskt gör livet till ett rätt lattjo ställe att vara på.
Och det är just det som är syftet med sajten 1000 sjukt bra saker. Att lyfta fram de små glädjeämnena som hela tiden omger oss i vardagen, men som är så lätta att missa.

Det finns inte en bloggpost här som inte ger mig ett leende på läpparna av igenkänning. Underbart. Grabbarna är till och med ursäktade att de inte skriver på helgerna, så bra är det. Heja!

6 thoughts on “#010 av #blogg100 – om ett staket som gör skillnad och om 1000 sjukt bra saker”

Leave a Reply