Idag börjar melodifestivalen, och det är så klart #melfest på allas läppar. Det ger oss möjlighet att se #blogg100 i lite perspektiv. Kolla grafen i topp – den visar hur antalet omnämnande på Twitter (i det universum som definieras av Topsy) utvecklats över de senaste två veckorna. Vi kan nog vara överens om att det kommer se helt annorlunda ut när vi tittar på den i morgon, men den säger ändå en del om hur en kollaborativ insats kan ta plats i twittersfären, och konkurrera med big media.

Här är dagens PDF-rapport, där man tydligt kan se aktiviteten minska. Oroväckande, eller en normalisering?

Topsy Pro Analytics - experts-2

För övrigt; när jag letade efter ”schlager-experter” passade jag på gräva fram vilka som kan anses vara #blogg100-experter. Bilden ovan är sorterad på antal #blogg100-retweetade tweets, så ta det för vad det är. Som vanligt, det behövs alltid ett subjektivt filter och en hel del tolkning av alla mekaniska uppgifter.

601

Dagens #featuredblogger bjuder på lite bakom kulisserna från Melodifestivalen i . Men jag vill ha mer, så jag hoppas att vi ska kunna knuffa @MarkoFolk till några smaskiga avslöjande. Som videoredaktör på TT-Scanpix borde det finnas potential till hur mycket godis som helst. Så kom igen, Marko. Kämpa!

Och det här måste man ju bara älska, apropå en av kvällens snackisar