#012 av #blogg100 – ett blogginlägg tar skruv

#blogg100 har fått se sin första bloggpost visa upp en ordentlig peak. @deeped, som jag ändå hade tänkt göra till dagens #featuredblogger, berättar en angelägen historia. Se bilden i toppen, kolla länkarna för att se vad ett enskilt inlägg kan ge för respons på Twitter, och vad det kan betyda för hela sajtens utveckling. Det är imponerande och inspirerande.

top tweets

Det glädjer mig något alldeles extra när det är ett så viktigt inlägg som spinner loss, och inte bara elaka och ironiska #melfest-kändis-twittrare

Här är PDF-rapporten, och förutom vissa peakar så känns det som om den nedåtgående trenden håller i sig. Är vi för många som är sjuka, för stressade, för distraherade – eller har bara bloggosfären legat av sig?

Anyway. En som inte legat av sig är dagens fantastiska #featuredblogger – Niclas @deeped Strandh. Bloggen Deepedition är inget mindre än legendarisk, och den mer yrkesinriktade DigitalPR är inget mindre är otroligt lärorik. Den här snubben har en vass penna (och ibland kanske ett lite för vasst humör;), en grym arbetskapacitet, löjligt bra koll på läget och ett makalöst stort hjärta. Men man behöver inte känna honom som jag gör för att ändå älska texterna.

Att höra rösten viska att man är värdelös.
Jag sitter och är rädd. Stora jobb. Stort ansvar. Lilla jag. Varför tror jag att jag ska klara det här? Jag kan ju inget egentligen. Jag

Niclas, vännen. Det är tvärtom. Det finns inget du inte kan!

Och du där ute, har du ännu inte upptäckt @deeped så är det dags nu. Läs, varje dag. Och läs om. Ofta.

5918204802_154be73d4b_b

Bildcred: CC BY-NC-SA Lars Lundqvist/Flickr – Bromance i Almedalen 2011. 

6 thoughts on “#012 av #blogg100 – ett blogginlägg tar skruv”

 1. “Se bilden i toppen..” problemet är att det inte går, iaf på en iFån, eftersom den är pytteliten och din sajt blockar zoomfunktionaliteten. Även när man klickar bilden så blir den inte större. Och går inte att zooma.

  Reply
  • Jag vet – det är lite kass. Bilderna borde inte vara så komplexa att man måste klicka upp dem. Tillfälligt avsteg.

   När det gäller temat så är det lite planer på ombyggnad. Får bli i nästa svacka ;)

   Reply

Leave a Reply