#014 av #blogg100 – det går tungt nu, och apan satt i granen

Vad kan jag säga om statistiken egentligen. Alla kurvor pekar neråt. Samtidigt har det blivit lättare att hitta guldkornen. Känslan är att det är de gamla rävarna som blir kvar, och de jobbar hårt på kvaliteten.

Men faktum kvarstår, fortsätter vi tappa i den här omfattningen så kommer det inte vara många bloggar kvar den 3 maj. Trist. Och lite deppigt. Så det blir inte mer idag, förutom så klart dagens PDF. Är det någon som läser dem, för övrigt?

apansattigranen

Roligare är det att slå ett kraftfullt och högljutt slag för dagens #featuredblogger. Apan satt i granen är precis den där sortens högkvalitativa vardagsblogg som jag älskar. Missförstå mig inte, jag läser mer än gärna temabloggar. Där lär jag mig mest. Men läsglädjen blir något extra i en blogg som inte har någon annan inriktning än att den handlar om det som huvudpersonen just för dagen vill skriva om. Ni vet, Fiskpinnar den ena dagen, kristendomens utveckling den andra dagen och pattflax den tredje.

Jag håller med Elaine Eksvärd, den här bloggen ger vi en skjuts i statistiken. Heja!

24 thoughts on “#014 av #blogg100 – det går tungt nu, och apan satt i granen”

 1. Jo, Jocke, vi kikar på din PDF. Tack för jobbet du lägger ner. Kan det bero på att man glömmer taggningen, tycker tempot i grupperna på FB är fortsatt hyfsat högt…

  Reply
 2. Hejsan, försöker förstå graferna. Visar de totalt antal inlägg eller antalet bloggar som postat inlägg respektive dag? Vad händer om man postar två inlägg en dag med #blogg100 blir statistiken högre då?
  Tack för att du sammanställer allt. Jag läser och förstår lite, lite mer för var dag som går. Nu börjar arbetet med dag 15 :-)

  Ha en bra dag.

  Reply
  • Det är en kvällstidningsdragning jag gör här. Men om man tittar på den totala aktiviteten, träffar på #blogg100 och blogg100 sammanräknat, så närmar vi oss halva peak value.

   Det är alltså ALLA omnämnande i alla kanaler. Så om någon skriver 200 tweets om dagen med taggen #blogg100 – då vänder det uppåt igen ;)

   Men jag kan och ska isolera ut bloggträffarna också, kommer i nästa post. Dessutom ska jag se om jag via RSS kan se hur många som faktiskt är aktiva fortfarande.

   Med andra ord: jag gräver vidare.

   Reply
   • Men jag är relativt färsk här i blogosfären och vet inte alla knep för hur jag ska hamna i statstiken… :/ Men jag bloggar fortfarande lite varje dag… Taggar med #blogg100 skickar iväg typ 1 tweet. Men sedan har jag undrat om det är ok att jag i varjebloggpost lägger in länken till dig som metabloggare (Wass har jag med för mina poster ingår ju in själva grejen) Men , ja , du ser, många frågetecken. Kanske många som droppat av som är som jag, känner osäkerhet hur man bäst skulle kunna lyfta hela grejen tillsammans.

    Reply
 3. Gräv vidare, det är spännande att följa. VIsst är det lite trögare nu än det var första dagarna, men än så länge är jag med och har postat varje dag. Helt klart är inte varje post något jag kommer se tillbaka på med stor stolthet men jag försöker också inte bara trycka ut något för att jag måste. Så jag önskar alla lycka till med #blogg100 och försöker läsa så mycket jag kan varje dag av andras inlägg. Men med hundratals poster att gå igenom (för att inte nämna alla andra feeds jag prenumererar på sedan tidigare) blir det jobbigt.

  Reply
 4. Mitt syfte med att köra #blogg100 är att förändra och etablera ett beteende i att dagligen skriva genom att just skriva. Tror att de första som lägger ner är de som inte har ett klart syfte för att vara med. Ge upp finns inte på kartan.

  Reply
 5. Din statistik är en av de grejer jag alltid kollar, även pdf-en. Så fortsätt gärna med det. Jag har inga planer på att ge upp, jag gör det för min egen skull, för att få igång skrivandet. Och för att försöka begripa varför jag har en blogg…

  Reply
 6. Inte deppa nu Jocke! Jag följer din statistik slaviskt och försöker tänka på din uppmaning att kommentera när jag är inne och läser andra bloggar (för #blogg100 har breddat mitt bloggläsande väsentligt). På detta tema har jag ett förslag till bloggämne från dig; uppmana folk att fixa så att man kan få ett mejl när de har svarat på en kommentar. Även om jag inte fixar 5 kommentarer om dagen så är det jobbigt att försöka minnas var jag skrev något för att gå in och se om jag fått något svar och fortsätta konversationen.

  Reply
 7. Kul att du håller koll på oss! Jag tittar inte in varje dag, men då och då. Och jag tänker hänga i med båda mina bloggar! Tycker också det vore kul om folk kommenterade lite mer när de har läst mina inlägg på evaihjo.blogspot.com och evalution-tot.blogspot.com

  Reply
 8. Självklart kollar även jag på statistiken då och då. Det är så himla spännande men håller med om att det är lite tungt just nu…. Kanske är det all blötsnö? :-)

  Reply
 9. Synd att statistiken pekar nedåt :-( men vi är ändå många kvar!
  Apan bloggen har jag inte läst innan så tack för tipset :-)

  Reply
 10. Jag noterar att många stönar och stånkar över att de inte vet vad de ska skriva om i sina #blogg100-inlägg. Men om man försöker släppa prestationsångesten och istället bejakar lusten att skriva så går det lättare. Själv har jag hittills inte haft några problem med inspirationen. Ämnena jag skriver om varierar, ibland får jag till ett genomtänkt och snyggt inlägg, ibland blir det kort och tramsigt. Jag tycker båda varianterna är helt ok – så länge både hjärnan och hjärtat (och ibland magen) är med.

  Reply
 11. Jag gillar de dagliga analyserna och de sporrar säkert oss som är kvar att knyta näven i fickan och banne mig se till att vara kvar när de 100 dagarna är passerade.
  Rävarna skall ej stå kvar där ensamma, en och annan kanin skall vara kvar också.

  Reply

Leave a Reply