Alex Schulman – inte alls anställd på aftonbladet?

Hatten av för underbart galne Alex Schulman, krönikör och bloggare på aftonbladet. Älskade honom redan tidigare för hans totalt banbrytande sätt att skriva. Han tar verkligen det utlämnande bloggandet till nya höjder och har på ingen tid alls blivit allas snackis. Har med stigande fascination läst och undrat hur snacket går i korridorerna, och givetvis imponerats av att klassiska tidningshuset släpper loss på det här sättet.

Men idag när jag läser “Jag och mina chefer” så slår det mig – Alex är förmodligen inte alls anställd på bladet. Han har bara klivit in och satt igång och alla chefer, mellanchefer och övriga inblandade tror det är någon annan som i ett anfall av vansinne plockat in honom. Att starta en blogg på bladet kan ju vem som helst göra, och sedan är bollen i rullning. Komma in genom vändkorset är inte överdrivet svårt…

Ska bli spännande att höra i månadsskiftet om lönekontoret också fallit för mannen, myten – och betalar ut, eller om flitige Herr Schulman sätter upp nedlagd tidpå marknadsföringskontot helt enkelt. Briljant hur som helst.

(parantes parentes: för oss som känner till Schulmans chefer är det bara bryta ihop en smula och tacka för underhållningen. Så mitt i prick, och precis hur kul som helst. Men han missar Lottas Ronja-faktor och borde väl säga något om hur snäll hon är, också.)

[update: jolin är inte bara en listkamrat, hon är språkpolis också. Självklart vill jag inte förorsaka henne lidande så jag har ändrat till rätt stavning av ‘parentes’. I fortsätntingen fortsättningen (språkpoliserna har årsmöte på min blogg, uppenbarligen;) nöjer jag mig med tecknen, det kan inte bli så fel då]

Andra bloggar om: , , ,

6 thoughts on “Alex Schulman – inte alls anställd på aftonbladet?”

 1. Ja, men precis. Det är den bilden jag har – inte någon som kommer viftande med pappershögar ;)

  Reply
 2. Ja, men precis. Det är den bilden jag har – inte någon som kommer viftande med pappershögar ;)

  Reply
 3. När du skriver anställd, så antar jag att du syftar till att han skulle vara tillsvidareanställd på Aftonbladet. Om så är fallet, så är svaret på din fråga: Nej.
  Alex driver SCH! med sin bror och frilansar för Aftonbladet.

  Reply
 4. När du skriver anställd, så antar jag att du syftar till att han skulle vara tillsvidareanställd på Aftonbladet. Om så är fallet, så är svaret på din fråga: Nej.Alex driver SCH! med sin bror och frilansar för Aftonbladet.

  Reply

Leave a Reply