jardenberg kommenterar – 2009-11-23

Ny, konstig bugg konstaterad. Den klipper efter 20 iterationer. Must investigate.


 1. Hacker News | Microsoft and News Corp eye web pact
 2. – Den här storyn är all over ”traditionell” branschpress. På Hacker news har den fått en kommentar. Svårt att inte läsa in en viss betydelse i det …

 3. So we tried Intense Debate . . .
 4. – Vore intressant att läsa samma persons utvärdering av Disqus. Jag är fortfarande grymt nöjd.

 5. Spotify äntligen för Plex!
 6. – Ett viktigt steg för spotify, att börja flytta in i andra prylar. Och Plex är grymt snyggt.

 7. The biggest things last week: Foursquare and Salesforce
 8. – Vad som gör något great idag? Ett api. Kombinera med geolocation (I’ve had TONS of serendipitous meetings like that) och alla går bananas.
  Det som är lite sorgligt är att alla verkar glömt fireeagle. Det är synd, för det är öppet både in och ut. En geolocation-växel, much needed…

 9. Att hålla isär begreppen
 10. – Är det bara jag som ser bilden framför mig som ska illustrera sociala medier och WOM?

 11. Concern at Governing Magazine Over Its Sale to Scientologists
 12. – Ouch. Det här kan ju ses som ett väldigt tydligt problem med det nuvarande läget i tidningsbranschen (alltså: inga pengar, osäker framtid, men fortfarande ganska stor impact).

 13. One Story, 450 Words, Three Bylines
 14. – Alltid intressant med lite nitpicking.

 15. Reporters accepting freebies
 16. – Det nya ekosystemet ställer verkligen till med helt nya frågor. Medier med stor impact måste fundera på hur de ska hantera varandra, länktänk-mässigt, när det kommer till redaktionell bevakning och kritiskt granskande. Det kan ju riskera att bli hur knepigt som helst – oavsett hur man gör om det görs utan tanke.

 17. Förslag på PR-litteratur
 18. – Bra löstios får alltid pluspoäng i min bok. Och det här är grymt bra.

 19. Veckan som gick – Vecka 47
 20. – Sannerligen en fullmatad vecka.

 21. Bad News: Newspaper Circulations Going Up! [Print Is Dead]
 22. – Det låter lite som det nysvenska begreppet ”TS Total” http://tsbloggen.blogspot.com/2009/09/okad-transparens.html

 23. GGM09: Hur du förhandlar webprojekt i motvilliga organisationer – Mindspark
 24. – Kvällens bloggpost på jardenberg.se om veckan som kommer resulterade i att jag började fundera på vad jag egentligen är/gör. Och då mindes jag @kristinheinonen underbara ”social media therapist” och googlade lite. Hittade dels en sajt med (ett lite halvudda namn men) en bra sammanfattning av Kristins preso från Geekgirls, och dels den här: http://www.socialmediatherapy.com/

 25. Utvärdera Episerver och Drupal | blog2.0 – per åström
 26. – Haha, så enkelt, så kärnfullt. Bra perko. Alltid bra!

 27. Finding Passion with Aquaphor
 28. – Via Jonas hittar jag den här kompakta samlingen med key take aways

 29. ihopa on Facebook
 30. – Gahh, jag lyckas inte få den att connecta, får bara ”something went wrong”. För även om jag inte är 80-talist blir jag nyfiken, det här verkar väldigt, väldigt rätt tänkt.

 31. Mobila datatrafiken upp 147 procent
 32. – Och vi blir mer och mer bekväma i takt med att kvaliteten blir bättre. Jag struntar allt oftare i att förhöra mig om wifi finns, det är ju enklare att plugga in pucken (eller köra tethering via iphone om den ändå behöver laddas).

 33. Twitter som arbetsförmedling #nyttjobb
 34. – Det handlar väldigt mycket om skala och rätt krets. Jag har tex gjort fler affärer via flickr än via blocket. Antar att det är samma sak med #nyttjobb – klockrent så länge vi är vi, så att säga. Rock on, Brit.

 35. Borde företag blocka Facebook?
 36. – Right, ungefär som det jag försöker förmedla i det här gamla klippet: http://tv4play.se/aktualitet/nyhetsmorgon?videoId=1.986018 Har du ”problem” med Facebook är Facebook ditt minsta problem. Och dina anställda ska du mäta på ett enda sätt: effekt i slutänden.

 37. Bloggfrossa & Mannen som blev trött…: Youtubes sjukaste video
 38. – Medhåll. Enstaka dårar bekymrar mig inte, men när de teamar ihop blir det otäckt.

 39. Om en fritidsledare
 40. – WTF? ”kanske är det skånskan som gör att hon låter extra arg”

6 thoughts on “jardenberg kommenterar – 2009-11-23”

 1. Att den “klipper” vid 20 skulle jag gissa beror på att RSS-flödet för Google Shared Items bara innehåller de tjugo senast delade inläggen.

  För att komma runt den begränsningen skulle man behöva en alternativ lösning som antingen på något vis lyckades hämta inlägg längre bak i tiden eller som successivt byggde upp ett inlägg för var delning man gör – det senare borde man kunna göra genom att med pubsubhubbub känna av när du delar något och då direkt lägga till den länken i en draft i WordPress som sedan vid ett visst klockslag publiceras.

  Reply
 2. Again viktigt i facebooks vara eller icke vara på arbetsplatsen. Jag tycker det är bra med din underkommentar och jag tror att anledningen till att många inte förstår är just därför den kommentaren inte får lika mycket ljus som ljust för/emot. För de utvecklare jag har ansvar kommunicerar jag ansvar för uppgiften. Du får en uppgift och en deadline. Facebookar du sen bort hela dagen är det ditt problem, så länge uppgiften blir klar. Mycket förmodligen därför min egen tid ser ut just så..

  Reply
 3. Det kan vara så att senaste versionen bara ligger i SVN på wordpress. Men det behövs sannolikt en ganska massiv omkodning – det känns som det är ganska många buggar med schemaläggning och allt.

  Reply

Leave a Reply