jardenberg kommenterar – 3 Feb, 2011 #jjk

 1. WIN!: Snowpocalypse Prayers
 2. – Haha, vilken otroligt bra inledning på dagens #jjk


  Vi säger så!

 3. Minst fem ihjälskjutna i Kairo | Utrikes | SvD
 4. – Det är så sorgligt. Det är så frustrerande. Jag blir så förfärande olycklig över mänsklighetens dumhet. Hur kan man ens försöka kämpa emot demokratin?

  Men igen, som jag har sagt innan – ju större sår revolutionen river upp, desto oroligare blir jag för det som ska komma efter. Det blir svårt för Egyptens folk att hitta rätt. Går det vägen blir ser vi en sund demokrati med muslimska brödraskapet sida vid sida med andra stora grupper. Har vi otur så blir det maktkamp och en ännu en fundamentalistisk stat.

 5. TWITTER DIALECTS.
 6. – Jag ÄLSKAR att läsa om aggregerade data ur vårt älskade och hatade 140-teckens format. Det blir så uppenbart vilken kraft det ligger i stora volymer.

 7. Build Rapport over Facebook – Rapportive
 8. – Rapport är ett intressant engelskt ord. Uttalas Rapporr, typ. Det är ofta förekommande på säljutbildningar, där det handlar om att skapa kontakt, att snabbt få en relation. Samförstånd är väl den svenska översättningen. Nåja, det är ett sidospår.

  Det är däremot inte Rapportive, fantastiskt tillägg till gmail som jag nu använt sedan start. Det är grymt bra.

 9. Calling the end of innovation in mobile computers | asymco
 10. – Håller med @claes, det här är bra. Vi är inte i början på slutet. Men även om jag håller med om den ödmjuka hållningen är det min skyldighet att hålla öppet sinne för nästa stora grej. Den vanliga företagaren eller konsumenten ska se till att maxa nyttan av det som finns idag. Allt annat är bortkastade hjärncykler.

  ”3.5 years ago neither of these platforms existed. In fact, it was only two and a half years ago, in mid 2008, that one of the finalists even became a platform with the launch of an app store. The other “winner” only launched in a handset later that year and had no significant volumes until a year ago. In other words, these suddenly predictable platforms have been in existence for less than the life span of one device that runs them.”

 11. News Corp’s MySpace Sale Options Include New Investors, Management Buy-Out | paidContent
 12. – Ska bli spännande att se slutnotan för News Corp för det här äventyret.

 13. Norwegian Idiot Thinks Wikileaks Deserves Nobel Prize
 14. – Vafan läser jag Gawker för? (den som svarar med rätt citat ur Heathers vinner en lunch;)

 15. Tur att Jacques Werup inte bloggar – Uppkopplat – Avkopplat
 16. – Jag lovar, jag länkar inte bara för att CJ kallar mig för ”Sveriges ledande expert” ;)

  Länken är för bilden på Jacques Werup och för att jag uppskattar när journalister skriver: ”Så snälla, med socker på toppen. Inga fler sletrianavfärdande av de sociala medierna.”

 17. Korta klipp – 03 Februari 2011
 18. – Fredrik kommentar The Daily. Vi testade här hemma igår, och jag är inte speciellt imponerad, men K gillade det. Förutom den lilla detaljen att innehållet var irrelevant för henne.

  Jag håller med @stroemberg i synpunkterna, med det här tillägget:

  Just frånvaron av tröghet i avpren slog mig när de pratade om hur viktigt det var med deras ”tone”. De kommer att balansera på en fin lina där. Om betonghögern tycker de skriver lite för snällt om Obama – poff, ett klick då drar de. Eller om de drar iväg i Fox riktning, då lär alla utom betonghögern rösta med plånboken. Just för att de inte har något bagage, och därmed ingen ackumulerad lojalitet, så lär de vara extremt sårbara.

  Får det där genomslag så blir de istället utslätade, och vad är värdet då?

  Tredje alternativet? ”Gossip” växer och tränger undan alla de andra avdelningarna. Det är nog nästan det scenario jag tror mest på. Tyvärr.

 19. Counterfeit Lugaru on Apple’s App Store (developing) – Wolfire Games Blog
 20. – Det här är inte vackert. Men det är svårt att avgöra hur mycket man kan peka finger på apple i det här fallet. iCoder är den riktiga busen här. Äckligt.

 21. The Train-wreck called Quora and Why We Don’t Need It (by @baekdal) #opinion
 22. – Jag vet inte om Quora kommer att vinna eller inte. Jag är fundamentalt mer imponerad av StackOverlow och det nätverk de bygger. Men jag gillar tjänsten big time och i motsats till Baekdal landar jag i en bottom line som är flip. Hans slutsats i sista stycket, som egentligen är det enda som är kontroversiellt i texten, är att vi bara behöver en länk.

  Jag håller inte med, han gör det väldigt enkelt för sig med de simpla frågor han exemplifierar med. Men de värdefulla frågorna på Quora är ju de som leder till diskussion. Ta det klassiska exemplet med dropbox, varför just den tjänsten blivit en sådan framgång. Visst kan man svara med en länk, men då blir det ju bara ett svar – när det i själva verket finns många olika, och det ligger lika mycket värde i konversationen som i enskilda oneliners
  http://www.quora.com/Dropbox/Why-is-Dropbox-more-popular-than-other-tools-with-similar-functionality

  Att säga att det räcker med en länk är ju ungefär som att säga att Wikipedia inte behövs.

 23. Murdoch Hopes Apple Will Lower Its Share Of The Daily Take
 24. – Det blir fan inte gubbigare “Murdoch: They’re worried about their wives’ $100.”

 25. Daily economics
 26. – Känner igen den här desperationen efter kalkyler. Det är djupt förvirrande när det siffrorna skaver som en sten i skon.

 27. Android Market kommer till webben!
 28. – Att kunna bearbeta sin verktygslåda av appar på webben och få det syncat till nallen är bättre än iTunes varje dag i veckan i min bok. Är ju ingen iTunes, eller sladdvän.

 29. Microsoft Releases H.264 HTML5 Video Extension for Chrome on Windows
 30. – Också en slags catfight. Mycket gnöl i sandlådan…

 31. Ja, men åhhh…
 32. – Ahhh, Sulo har fått en uppenbarelse. På tiden ;)

 33. Banksy’s Creative Interpretation Of Facebook Revolutions
 34. – Klicka vidare till hans FB-sida och blogg. Jag gillar illustrationerna. “A FACEBOOK REVOLUTION THAT AFFECTS US ALL”

5 thoughts on “jardenberg kommenterar – 3 Feb, 2011 #jjk”

Leave a Reply