Inte precis en Mindpark-relaterad grej, men det är så stort och så bra och så nyttigt och så kul att jag bara måste skriva om det. Från och med nyss har den bästa mailtjänsten blivit ännu bättre.

Gmail, både i sin gratisversion och sin betalversion ($50/år och användare) är den i särklass bästa webbmailen som finns. Sedan länge har det varit möjligt att ta hem mailen till en lokal mailklient med stenåldersprotokollet POP. Nu funkar det med IMAP också. Här är en bra beskrivning över hur det går till och varför det är en så bra sak: Gmail får stöd för IMAP – så här aktiverar du det. Google har en egen mer fullständig beskrivning här (bara på engelska än så länge).

Förutom att det rent allmänt är en bra sak med IMAP så ger det en konkret konsekvens och en väldigt akutell fundering:

  • Min jardenberg.com-mail (som är gmail under egen domän) kommer nu att fungera mycket bättre i min iPhone. Det är så bra så man nästan svimmar…
  • Nu måste det väl ändå på allvar snart vara dags för något medieföretag att kapa en STOR utgift för sina proprietära och dåliga mailsystem, dyra office-installationer, krångliga administration och gå över till Google Apps. Vem blir först att följa det goda exemplet från Linköpings Universitet?

gmail-imap-matrix
Elegant lösning, som (nästan) alltid när det är google-smartness inblandat…