Dagens: tråkprylar som äntligen kom loss, en magisk soffa, och en lång svans

mindpark-soffanFörst, kolla in den här soffan. Tänk den i Mindpark-grönt. Tre meter enorm. Är den inte för skön? Klicka för att se bilden större, eller läs lite här. Inget är spikat än, men till rätt pris är den en kandidat. Hela Parken är ju inredd med billiga IKEA-möbler, så något lite extra jag kunna göra utrymme för…

Idag hände det saker, äntligen. En massa surkartar trillade på plats. Det är märkligt hur det kan gå troll i rent praktiska saker, sånt som bara borde flyta.

 • Efter nästan tre månaders tjafs kunde jag idag äntligen skriva på och faxa in (tänk att faxen lever fortfarande) avtalet till 3. Ett par dagar till så har vi nya nallar och nya nummer. Nu blir det turbo3G för hela slanten.
 • Bredbandet som äntligen kom igår tröskade fram i 20kbit/s. Lite grälande i morse gjorde att de (Arkaden som svarar för kabeln in i huset) hittade en felkonfigurerad router så nu kör vi på i 10/10Mbit/s istället. Accessen har vi, såklart, via Bahnhof. Man ska stödja de goda krafterna.
 • Jag fick ett besked från nuvarande ägaren till domänerna rubbet.se/rubbet.com (grunda.se) som lät ganska bra. Efter årsskiftet vet vi mer.
 • Erik och Daniel fick bra utdelning på sin shoppingrunda, så nu har vi externa skärmar till våra bärbara, en allt-i-ett-skrivare, schyssta usb-headset till skype:andet, ett tjog ikea-mattor (pricken) och lite annat plock. Det börjar så sakteliga bli kontor av Parken. Snart kanske vi kan bjuda på inflyttningsfest.
 • Vi fick spikat ett möte den 7/11 då vi ska flytta över all administration från HD till Sydsvenskan.
 • Störst av allt var att kvarnarna på Bolagsverket äntligen malt färdigt. Nu har vi vårt organisationsnummer. 556740-7597! Nu finns vi. Tjoho!

Daniel fick en bok och tog sig an ett nytt projekt. Han ska bli av med sin blogg-oskuld och se till att den här bloggen blir den ledande källan för longtail-relaterad information på svenska. Till att börja med blir det ett inlägg om dagen, baserat på varje kapitel i Chris Andersons bok The Long Tail. När han är färdig med bokens alla kapitel ska han följa upp genom att bevaka området, i synnerhet ur ett media-perspektiv. När sedan Chris nästa book, Free, kommer så fortsätter vi med den. Det kommer att bli extremt intressant att se vart vi kan ta vägen med det här. Tipsa gärna om svenska bloggar som redan har en bra bevakning på området, eller bara lägg en kommentar och berätta vad du vill läsa.

Imorgon ska vi bland mycket annat rätta upp en del saker här på sajten. Vi måste ju uppdatera informationen om oss och vad vi gör. Saknar du något mer än något annat så hojta.

daniel-pluggar-longtail

Daniel har börjat koka ner Chris Andersons långa svans. Stay tuned!

9 thoughts on “Dagens: tråkprylar som äntligen kom loss, en magisk soffa, och en lång svans”

 1. Hej, angående soffan vill jag tipsa om möbelföretaget SixInch i Belgien: http://sixinch.be/

  De har en katalog med coola inte jättedyra designermöbler samt kan även göra specialgjorda möbler eller geometrier, även med tryck. En Twinglylogotyp 2x1x0.5 m skulle kosta ca 1250€ inklusive frakt till Sverige.

  Ser fram emot longtailbloggen!

  Mvh
  Martin Källström
  VD Primelabs

  Reply
 2. Hej, angående soffan vill jag tipsa om möbelföretaget SixInch i Belgien: http://sixinch.be/

  De har en katalog med coola inte jättedyra designermöbler samt kan även göra specialgjorda möbler eller geometrier, även med tryck. En Twinglylogotyp 2x1x0.5 m skulle kosta ca 1250€ inklusive frakt till Sverige.

  Ser fram emot longtailbloggen!

  Mvh
  Martin Källström
  VD Primelabs

  Reply

Leave a Reply