Arbete pågår. Ja. Igen…

Jag ska inte skylla på gamla klyschor om ”skomakarens barn”. Däremot handlar det om tidsfönster. Jag hade tänkt jobba upp jardenberg.se till underberk under sommaren, men DIVI 3.0 hann inte komma innan allting satte fart igen. Så sajten ser fortfarande hemsk ut. Det får bli ett projekt till jul.

Däremot har det hänt en del bakom kulisserna…

  • Jag har flyttat hem sajten från WPengine till FS Data. Inte så mycket för att jag ville flytta från WPengine (även om de började bli dyra…) utan för att jag som en del av FS Datas advisory board så klart måste äta min egen hundmat. Och jag kan, alldeles oköpt, intyga att de verkligen gett sig tusan på att bli bra på WordPress hosting. De har en bit kvar när det gäller unika wp features, men när det gäller hastighet, stabilitet och framför allt engagemang så är det världsklass. Och det gör ju inte ont att de finns i Helsingborg heller ;)
  • Jag har också sett till att skaffat ett ordentligt SSL-certifikat, och sett till att allt mitt innehåll levereras över https.  Eftersom jag i flera år sprungit omkring och ylat om hur viktigt det är så är det väl bara på tiden att jag fixar det själv. Efter lite pyssel med smartskallarna på FS data har jardenberg.se nu ett A i overall rating. Nöjd dig inte med mindre.
    screenshot-2016-09-24-12-34-01
  • Men mer återstår att göra. Bland annat behöver jag få styr på både DNSSEC och IPv6 på den här sajten. Det blir ett projekt för hösten. Liksom att återigen få upp full speed, det där är något som hela tiden måste jobbas på, helt uppenbart. Jag har svårt att få ordning på browser cache, alltså att resurser sparas på klientsidan. Damn it.

Men sammanfattningsvis. Jag har en bra idé om vad jag vill med jardenberg.se, jag har verktygen på plats, det är inga svårigheter egentligen. Det är bara tiden som saknas. Låter det bekant?

Bildcred: flickr photo by IISG shared under a Creative Commons (BY) license

Leave a Reply