Automatisk bloggrulle

Igår noterade jag att Deeped rensade i sin bloggrulle, och att jag också borde göra något. Men det bor ju en liten nörd i mig, och nördar hatar repeterande uppgifter. Allt som kan automatiseras ska automatiseras. Det borde finnas ett bättre sätt än att redigera sin bloggrulle manuellt – de bloggar jag gillar länkar jag ju till i mina inlägg. Alltså.

 1. Installerar Link Harvest från Alex King.
 2. Låter den tugga igenom alla poster, det tar nästan två timmar.
 3. Åker med wifey till Oz och äter middag.
 4. Tar mig in i phpMyAdmin och redigerar de domäner som saknar ett OK namn. Pluginen klarade mindre än hälften på egen hand.
 5. Öppnar pluginen i Coda och redigerar om den till svenska texter, stuvar om lite i presentationen (tack @nij) och passar på att fixa en bugg som jag mailar till Alex om.
 6. Done! Resultatet finns under ”Länkar” i toppnavigeringen. Det börjar bli skoj där uppe nu ;)

Nu ska jag äta lite popcorn, LCHF-dieten har gått åt pipan ändå. Midsommar, bad idea.

6 thoughts on “Automatisk bloggrulle”

 1. Jag ser iofs länkgenomgången som en sorts koll på vad som rullen innehåller. Insåg att jag behöver fimpa det personliga och öka de politiska bloggarnas existens. Men jag är sugen på att testa ditt upplägg. Det är det där db-hackandet jag är skeptisk till. Sånt har Åsk gjort åt mig förr :)

  Reply
 2. För att ingen av dina bloggar är med? Jag vet, det suger. Klurar på om jag ska ha en manuell del också. Finns det någon snygg, bra blogrulle-plug som hanterar shortcode?

  Reply

Leave a Reply