iPhone OS 3.0, Bambuser, Qik och lite annat…

OK, det är midsommardag. Jag sitter och jobbar men tar ett break och teknik-lattjar lite. Hugg gärna in med egna synpunkter, erfarenheter och kommentarer.

Jag har sedan jag skaffade en iPhone 3G kört med den i orginalskick, tanken är att uppleva iPhone så som den stora massan upplever den. Har dessutom en 2G som är uppbruten och i den har jag använt Cydia och Icy för att testa sådant som inte släpps igenom Appstore. Men två saker fick mig att köra en jailbreak på min 3G idag. Dels upplevde jag att den blev lite långsammare efter uppgraderingen till 3.0, och en del röster hävdar att en jailbreak hjälper. Dels är  3GS runt hörnet, och då blir det en ny telefon att köra i obesudlat skick ;)

Jailbreak var precis lika enkelt som vanligt, bara att tanka hem PwnageTool och köra. Och ja, den känns nog lite rappare, men här är det alldeles uppenbart att YMMV. Anyway, bästa och tyngsta testet för iPhone är applikationerna för strömmade video. Via Cydia tog jag hem både Bambuser och Qik för en testrunda. Bambuser vill inte starta, vilket Måns (snabb som en vessla) redan hunnit kommentera:

mansadler 20 June 03:12

Bra Jocke, här trodde man att man skulle ha lite semester, så får man lite ny piska på oss direkt :)

Underbart med lite nya utmaningar, Leo och Martin har varit iväg på WWDC så de är på 3.0, men det sinkade dem lite i utvecklandet…

Men Qik gick fint, bättre flow än under tidigare version, och här under kan du se både Qik via iPhone och Bambuser via Macbook Air.

Så här blev det med Qik från iPhone

Och som referens, Bambuser från Macbook Air

På förekommen anledning. I klippet klagar jag en del på HTC Magic, men berättar också att den fungerar bättre nu när jag kunde installera Scandinavian Keyboard och Swedish Dictionary. Kan varmt rekommenderas, läs mer hos Swedroid.

3 thoughts on “iPhone OS 3.0, Bambuser, Qik och lite annat…”

  1. Liksom du så tycker jag att iPhone har blivit mer seg och långsam. Därför gjorde jag som du och jailbreakade telefonen. Tyvärr funkade det inte så bra eftersom jag överhuvudtaget inte fick någon “kontakt” med Telia. Så det var tillbaka till vanliga iPhone. Och helt plötsligt så blir telefonen rapp och lika snabb som den var innan uppdateringen till 3.0. Visst, det är kanske ymmv men Safari funkar betydligt snabbare och bättre.

    Reply

Leave a Reply