Blogga är ingenting du gör, det är någonting du är

Cision har satt ihop en lista med tio bloggar om ”online marknadsföring och kommunikation”, och den här bloggen kom ut i toppen. Fantastiskt kul så klart, även om listor alltid ska tas med en nypa salt ;)

I det här fallet adderar vi förhoppningsvis lite värde genom de frågor som Cision ställde och som jag besvarade i en lite videosnutt. Live-to-tape, så det är som det är. Kommentera gärna om du vill att jag ska utveckla något, eller om du vill hugga emot.

Rubriken lånade jag av @kommunchef som jag tycker sätter fingret precis på vad jag tycker bloggandet handlar om. Eller med Reny Gleesons ord

We aren’t simply projecting identity, we’re creating it.

Och här är frågorna som jag försöker besvara, appen som jag visar på slutet heter Meeter och är alldeles underbar.

 • jardenberg unedited är på förstaplats i Cisions topp-10-lista över svenska internetmarknadsförings- och kommunikationsbloggar. Vad är hemligheten bakom framgången?
 • Du har under din tid som bloggare fått många lojala läsare. Hur håller du deras intresse uppe?
 • Hur skulle du beskriva förhållandet till dina läsare?
 • Vilka andra bloggar läser du inom din genre?
 • Vilken roll spelar bloggen i ditt liv, både privat och yrkesmässigt?
 • Vilka anser du är de största mediatrenderna i Sverige just nu?
 • Vad bör PR-folk tänka på innan de kontaktar dig?
 • Har du några tips och råd till andra bloggare som vill nå samma framgång som du har gjort?

3 thoughts on “Blogga är ingenting du gör, det är någonting du är”

 1. Min kommentar blir på stickspåret Meeter.

  Jag har vid flertalet tillfällen försökt föreställa mig en visuell (färgkodad) bild över kostnadstäteheten i ett rum där exv tre ingenjörer står och tittar på en strulande kaffemaskin. Meeter ger ju en annan bild av samma situation. Igenkännande.

  Reply

Leave a Reply